URSEM - Alcmaria Victrix zit niet in de allerbeste vorm. De ploeg verloor vier van de laatste zes competitie wedstrijden en is afgezakt naar de zesde plaats. De Alkmaarders zullen de negatieve spiraal zo snel mogelijk willen doorbreken waardoor er op bezoek bij Dynamo hard zal worden gestreden voor de overwinning.

WMC, SVA Assendelft, KSV en SV Koedijk bleken te sterk voor de formatie van coach Peter de Groot. Alleen Sint Adelbert en en Sporting Krommenie werden verslagen, beiden met 5-0. Afgelopen weekend mocht Alcmaria Victrix genieten van een vrije zondag.

Tegenstander SC Dynamo verloor na vijf overwinningen op rij de laatste drie duels in de competitie. Westzaan, Saenden en Egmondia waren allen te sterk voor de ploeg uit Ursem. Coach Ronald de Rooij zal er een hard hoofd in hebben voor de komende weken. Een nederlaag tegen Saenden is geen schande maar middenmoters als Egmondia en Westzaan horen verslagen te kunnen worden door Dynamo. Dit was niet het geval en daardoor moet de ploeg genoegen nemen met 26 punten uit zestien gespeelde wedstrijden.

Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen beiden in een gelijkspel. Bud Bakker bracht Dynamo op een 0-1 voorsprong, maar Bert Inecia bepaalde de eindstand op 1-1. Voor beiden ploegen betekent een overwinning ook een revanche op de afgelopen periode.

Het maakt de wedstrijd nog spannender en de belangen zijn groot. Niet zozeer voor de ranglijst, maar wel voor de mentale gesteldheid van de ploegen.