REGIO – Alcmaria Victrix wist in eigen huis tegen Sporting S een ruime zege te boeken. Duinrand S hield een punt over aan het treffen met Knollendam en Zeevogels ging onderuit.

Duinrand S – Knollendam 2-2
Martin Rood genoot afgelopen zondag langs de kant van het duel tussen Duinrand S en Knollendam. ‘Het was een leuke wedstrijd. Zelfs drie punten had er ingezeten’, aldus Rood. ‘We begonnen fel, enthousiast en met overtuiging.’ Nadat een kans van Teun Louter naast ging wist Ian Pouwer de score te openen. ‘Daarna waren er weer kansen via Teun Louter en Wouter Vroom. 2-0 of 3-0 bij de rust had niet vreemd geweest.’ Knollendam besliste echter anders, want door twee tegentreffers keek Duinrand S nog voor rust tegen een achterstand aan.

Na een mooie aanval tekende Louter in de eerste minuut na rust voor de 2-2. ‘We hadden het in de laatste minuten af moeten maken want we kregen honderd procent kansen.’ Gewonnen werd er dan niet, maar het deed niets af aan het optreden van Duinrand S. ‘De jongens hebben ontzettend hun best gedaan. Ik ben dik tevreden.’

Sporting Krommenie – Zeevogels 2-1
‘Qua voetbal was het ten opzichte van vorige weken honderd procent beter. Het verhaal kansen uitspelen en benutten wil niet lukken’, zei Dennis Kanne na afloop van de verloren uitwedstrijd tegen Sporting Krommenie. ‘Het frustreert een trainer, maar nog meer voor een speler.’

Op bezoek bij Sporting Krommenie nam Zeevogels via Julius Zwartkruis de leiding. ‘Dat was niet onverdiend. Na een minuut of tien maakten zij de gelijkmaker. Dat was ook niet onverdiend, het was gelijk opgaand’, vervolgde de coach die in Krommenie enkele spelers moest missen. Twintig minuten na rust kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. ‘Zij hadden vier kansen en scoorden twee keer. Jammer, maar qua spel was het veelbelovend om te zien hoe de andere jongens het oppakken.’

Alcmaria Victrix – Sporting S 5-1 (2-1)
‘We hebben niet goed gevoetbald, maar de uitslag is meer dan prima’, vatte Patrick de Vries het optreden van Alcmaria Victrix samen. Bij Sporting S was er meer tevredenheid. ‘We speelden een goede eerste helft’, aldus Sporting S coach Milton Macnack.

Na een kwartier tekende Stijn Ruijgrok voor de 0-1. Door doelpunten van Dimaggio Senchi, die twee man en de doelman uitspeelde, en Nick Kleefman ging Alcmaria Victrix halverwege met 2-1 aan de leiding. In het tweede bedrijf voerde de gastheer de score via Rory Weisscher, Senchi (penalty) en Max Bakkum (kopbal) op. ‘Na rust vloeiden krachten weg. In de laatste twintig minuten maakten ze drie goals, een beetje geflatteerd.’

Macnack was na afloop vooral te spreken over de manier waarop zijn ploeg werd ontvangen door Alcmaria Victrix. Door een sterfgeval binnen de familie van twee Sporting S spelers was het een roerige week. ‘We mochten van Alcmaria in onze thuistenues spelen zodat rouwbanden goed zichtbaar waren en er was een minuut stilte. Dat is belangrijker dan een voetbalwedstrijd.’