DEN HELDER - Als afsluiting van zijn juniorentijd bij WV Alcmaria-Victrix pakte de junior Rick Jongenburger toch de bloemen bij de HRTC DOK in Den Helder, afgelopen zondag verreden op het parcours van gelijknamige vereniging. Ondanks de moeilijke tijden voor de sport, kon er toch gereden worden bij de HRTC DOK, daarvoor alle hulde!.


In een levendige koers, die gekenmerkt werd door wind, regen en zon, reden uiteindelijk 4 man weg en trots dat Rick enkele uitloop pogingen deed, moest hij wachten op de sprint, die hij naar zich toe trok en zodoende de bloemen in ontvangst mocht nemen.

Rick is ook duidelijk weer zo’n typisch Alcmaria rennertje, opgepakt door Mats Dekker op de zondagmorgentraining en nu al een geziene renner bij ondermeer het RTC. Volgend jaar gaat hij rijden bij de beloften, dat zijn de jonge amateurs bij het wielrennen.

Door zijn studie in Friesland wordt dat hoofdzakelijk bij een vereniging daar in de buurt er zijn daarover al contacten gelegd. Hij blijft echter lid van Alcmaria en kan zodoende in het regioteam NH rijden dat samen gevormd wordt door een aantal Noord-Hollandse wielerclubs.

Coach Fred de Groot, van ondermeer FRETAN.NL/coaching/cycling, blijft hem persoonlijk begeleiden en we zullen Rick volgen in zijn eerste jaren bij de grote mannen.

Het is belangrijk dat deze renners een gelegenheid krijgen ook de grotere wedstrijden te kunnen rijden, zonder dat dit ten koste gaat van een goede onderbouwing qua trainingsintensiteit. Binnen het eerder genoemde regio team NH is daar een mogelijkheid voor.

Ook willen rijden bij WV Alcmaria-Victrix? Zie site: www.alcmaria-victrix.nl