WORMERVEER - Alcmaria Victrix mag zich komend seizoen voor het eerst na lange tijd weer derdeklasser noemen. De ploeg van de scheidende trainer Jeroen Kroes won het beslissende nacompetitieduel tegen WV-HEDW met 2-0.


Op het complex van Fortuna Wormerveer bleken beide ploegen in een spannend en aantrekkelijk duel aan elkaar gewaagd, al hadden de Alkmaarders het nodige fortuin dat Ivar de Vries de bal tegen de lat boven de ervaren keeper Paul van der Werff kopte.

Kort na de rust kwamen de Alkmaarders op voorsprong toen een voorzet van Kevin Floor niet kon worden binnen gewerkt door Rory Weisscher, maar Koen Rootring wel op de juiste plek stond. Alcmaria Victrix moest vervolgens alle zeilen bijzetten om die voorsprong te behouden, maar Van der Werff hield de nul, met nogmaals hulp van de lat en van Lance Verhagen die een bal op de lijn wist te redden. Een kwartier voor tijd viel de beslissing toen Nick Kleefman in het strafschopgebied werd onderuit gehaald. Dimaggio Senchi, één van de uitblinkers aan Alkmaarse kant, toonde zich koelbloedig door vanaf elf meter de 2-0 te maken waarna het feest kon losbarsten en er een einde kwam aan een periode van elf jaar waarin "Alkmaars oudste" in de vierde klasse uitkwam.

Trainer Kroes, die een dag eerder had gehoord dat zijn toekomstige club SDOB ook al was gepromoveerd, kon zijnn geluk niet op. "Mooier als dit kon het niet worden. Schitterend om op deze wijze afscheid te nemen en ik ben trots op de hele groep". Onder trainer Jos Karel mag Alcmaria Victrix zich komend seizoen laten zien in de derde klasse op weg naar het 125-jarig jubileum van de club in 2023.

Alcmaria Victrix - WV-HEDW 2-0 (0-0)
52. Rootring 1-0
75. Senchi (pen.) 2-0