REGIO – Voor Alkmaarsche Boys (gedegradeerd), Egmondia (veilig) en SV Koedijk (kampioen) zit het seizoen er op. Zeevogels, VV Bergen en Alcmaria Victrix maken zich op voor de nacompetitie.

SVW’27 – Alkmaarsche Boys 2-3
In Heerhugowaard sloot Alkmaarsche Boys het seizoen af met een overwinning op SVW’27. ‘We waren in de eerste helft gelijkwaardig. Gelijk na de aftrap werd de bal slecht teruggespeeld waar een corner uit kwam, in de kluts werd de bal ingeschoten’, zei Daan Groot na afloop.

De 1-1 kwam uit een goede aanval van de Alkmaarders waar Kevin Koeleman een goede voorzet gaf en Daan Groot de bal in knikte. ‘In de tweede helft was er hetzelfde beeld’, aldus Groot die na tien minuten een lange bal kreeg en hem weg tikte. Groot liep tegen doelman Melvin Habets op die met rood werd weggestuurd. Pascal Hartog wist uit de vrije trap te scoren. Nadat Hakopov voor de 2-2 had gezorgd besliste Raymond Brandsma het duel met de 2-3.

Hollandia T – Egmondia 3-1
In Tuitjenhorn ging Egmondia met 3-1 onderuit. Desondanks kan de Egmondse ploeg terugkijken op een mooi seizoen waarin het zich wist te handhaven en uiteindelijk op de negende plaats eindigde.

Zeevogels – Vitesse’22 0-3
‘Ik vond deze wedstrijd echt symbool staan voor ons seizoen’, zei Zeevogels coach Rogier Bunink na afloop van de met 0-3 verloren wedstrijd tegen Vitesse’22. ‘Als we de komende nacompetitie zo spelen als vandaag in het eerste uur weet ik bijna zeker dat wij niet gaan degraderen.’

Bunink: ‘Alleen als we bij tegenslag (in ons geval bijna altijd doelpunt tegen) en dus ook vandaag het helemaal kwijt zijn en binnen no time op 0-3 achter komen krijgen we het volgende week tegen Bergen erg zwaar.’

VV Bergen – Alcmaria Victrix 3-3
Patrick de Vries hield een zuur gevoel over aan de uitwedstrijd tegen VV Bergen. ‘Voorafgaand aan dit duel ga je uit van het spelen van nacompetitie, maar als je de andere uitslagen hoort en in blessuretijd de gelijkmaker tegen krijgt is het erg balen.’ zei de coach.

Via Dennis Visscher en Noah Robles kwam Bergen tweemaal op voorsprong, maar dankzij Djoï de Vries en Sverre Bouwens kwam Alcmaria Victrix beiden keren op gelijke hoogte. Yannick Combee leek de bezoekers naar een zege te schieten, maar in blessuretijd werd het via Ricardo Vos gelijk, 3-3.

Voor Alcmaria betekende het gelijkspel dat het toch nacompetitie moet spelen waarin het zich zal moeten zien te handhaven. De Vries: ‘Er werd hard gewerkt en die jongens hebben echt alles gegeven. We kunnen met een goed gevoel die nacompetitie in.’

Ook Bergen maakt zich op voor de nacompetitie, maar dan voor promotie naar de derde klasse. ‘We moeten de nacompetitie met volle overtuiging in gaan en daar het maximale uit halen. We zijn duidelijk niet helemaal op ons scherpst. We gaan zondag enorm ons best doen.’ zei coach Gerard Timmers.

De Rijp – SV Koedijk 6-5
Op bezoek bij de Rijp kwam SV Koedijk goed uit de startblokken en stonden al vrij snel op een 0-3 voorsprong. ‘Daarna hadden we verdedigend veel moeite met hun lopende mensen en na wat defensieve fouten werd het nog spannend met 5-5.’ zei Remco Reinhard. In laatste minuut scoorde de gastheer de 6-5. ‘Een klein smetje op de middag was dat de keeper van de Rijp in een botsing gekomen kwam en per ambulance naar het ziekenhuis ging waardoor de wedstrijd een half uur werd gestaakt.

Na dat half uur werd de wedstrijd uitgespeeld. De thuisploeg wist hierin nog één keer te scoren. De vijf treffers van Koedijk kwamen via Luc Wagenaar (2x), Douwe Mulder (2x) en Tom Hofkamp.