ALKMAAR – Een ommekeer was wenselijk bij Alcmaria Victrix. De zaterdagploeg verkeert immers in degradatienood. Meerdere gesprekken zorgden ervoor dat de stijgende lijn werd ingezet. Komend weekend hoopt de Alkmaarse formatie die door te trekken tegen Sporting Andijk.

Vorig seizoen promoveerde Alcmaria Victrix naar de derde klasse. Om er niet na een jaar weer uit te degraderen was verandering nodig. En die is er ook gekomen. ,,We hebben in de afgelopen weken de stijgende lijn ingezet. Na een aantal goede gesprekken binnen de groep, is de trainingsopkomst hoger, het aantal blessures zijn daardoor ook lager en er wordt harder en beter getraind” vertelt Erwin Tump. ,,Dit heeft effect in de wedstrijden. Met name afgelopen weekend was een bevestiging van de afgelopen weken” doelt de coach op de 2-3 overwinning die werd behaald op SV Kadoelen. ,,Na een achterstand terugkomen en de voorsprong vast zien te houden was erg goed voor het moraal”. Het was dan ook een zeer welkom resultaat bij de Alkmaarders. De 2-3 zege zorgde er immers voor dat de achterstand op de ploegen boven zich werd verkleind. ,,De focus ligt echter op de reeks met de drie concurrenten. Dan moeten we topfit en compleet zijn om die reeks goed af te sluiten” vervolgt Tump. Na de wedstrijd van komende zaterdag, als er wordt gespeeld tegen Sporting Andijk, volgen er namelijk wedstrijden tegen DVC Buiksloot, DZS en ZCFC.

Vertrouwen
Voor de belangrijke reeks speelt Alcmaria Victrix komende zaterdag tegen Sporting Andijk, één van de titelkandidaten in de derde klasse A. ,,Het is een goede ploeg. De uitwedstrijd kan ik me nog goed herinneren, deze hebben we kansloos verloren, mede door de afwezigheid van spelers” aldus Tump. Het vertrouwen in een goede afloop komend weekend is er zeker. ,,Tot nu toe hebben we het iedere ploeg lastig gemaakt in Alkmaar. Dit verwacht ik ook voor aanstaande zaterdag. Afgelopen twee wedstrijden hebben we vier punten gepakt, deze lijn willen we graag doorzetten richting de reeks met de concurrenten. Ons doel is dan ook zeker om ook tegen Sporting Andijk punten te gaan pakken” spreekt de oefenmeester vol vertrouwen.

Bepalende reeks
Eerst wacht het duel tegen Sporting Andijk, maar Erwin Tump kijkt ook alvast vooruit op de reeks tegen de drie concurrenten. ,,Die reeks is zeker bepalend” beseft de coach. ,,Wanneer we deze drie wedstrijden in winst om weten te zetten, dan maken we een grote stap richting behoud in de derde klasse. Met elkaar hebben we dit ook als doel gesteld voor dit seizoen”.

,,Het seizoen is tot nu toe zeker niet vlekkeloos verlopen, echter zijn we met z'n allen van mening dat we in de derde klasse thuis horen en ook zeker een rol van betekenis kunnen spelen richting komende jaren. Degraderen of nacompetitie is daarom voor ons zeker geen optie” zegt Tump.

Om de nacompetitie of directe degradatie af te wenden moet er nog wel wat gebeuren. Met een wedstrijd meer gespeeld hebben de Alkmaarders een punt achterstand op de veilige elfde plaats. Een overwinning komende zaterdag zou dus gewenst zijn. Dat zal het dan wel moeten doen met een gehavende ploeg. ,,Helaas missen we aanstaande zaterdag nog een aantal spelers. In de groep hebben we drie lange geblesseerden. Deze zullen we zeker missen”.

Intentie is doorgaan
Waar vele trainers uit de regio al een beslissing hebben genomen over het volgende seizoen is er bij Alcmaria Victrix nog geen ‘witte rook’ wat betreft een langere samenwerking met coach Erwin Tump. ,,Binnen de club is de intentie uitgesproken om ook komend seizoen met elkaar door te gaan” zegt Tump daarover. ,,Inmiddels wordt de selectie voor komend jaar ook gevormd. Een aantal spelers gaan de overstap naar het tweede elftal maken. We zullen dus voor komend seizoen op zoek moeten gaan naar aanvulling. Deze aanvulling speelt zich met name voorin af”.