REGIO – Op bezoek bij hekkensluiter DZS heeft Alcmaria goede zaken gedaan door met maar liefst 0-7 te winnen. Flamingo’s 64 scoorde eveneens zeven keer, maar incasseerde ook twee tegentreffers.

HFC EDO – Jong Holland 0-0
Subtopper Jong Holland speelde doelpuntloos gelijk bij HFC EDO. “Het was een traag duel dat uiteindelijk beide kanten op had kunnen vallen.” zei Chelbi Boujenoui na afloop. “Zij waren in de eerste helft beter en hadden op voorsprong moeten staan. Ik vond ons in de tweede helft beter”, vervolgde de aanvoerder die nog een doelpunt van zijn ploeg afgekeurd zag worden. “Al met al denk ik dat 0-0 een resultaat is waar beide teams mee kunnen leven.”

DZS – Alcmaria Victrix 0-7
Vorige week kende Alcmaria Victrix een teleurstellende wedstrijd. Afgelopen zaterdag was dat tegen hekkensluiter DZS een stuk anders. Coach Erwin Tump zag zijn ploeg zeven keer scoren. “Dit is ook goed voor het doelsaldo, dat kan nog belangrijk worden”, aldus Tump. “We begonnen sterk aan wedstrijd en al na een aantal minuten kregen we drie kansen. Gelukkig ging de vierde erin.”

Tien minuten voor rust gingen de Alkmaarders al met 0-4 aan de leiding. Na rust werd die voorsprong vergroot waardoor de ploeg uiteindelijk met een 0-7 zege huiswaarts ging. Met respectievelijk drie en vier treffers waren Dylan Bijl en Rick Kout goud waard voor Alcmaria Victrix. “We kregen twee kansen tegen en twaalf voor dus het was een terechte uitslag.”

Flamingo’s 64 – Kwadijk 7-2
Tegen hekkensluiter Kwadijk boekte Flamingo’s 64 een klinkende 7-2 overwinning. “Het was een makkelijke wedstrijd.” zei Richard Rijsterborgh na afloop. De Alkmaarders hadden nog een doelpunt om de magische grens van honderd gescoorde doelpunten in één seizoen te bereiken. Dankzij Maurice Gijzen lukte dat ook. De aanvaller wist in het duel nog drie keer te scoren. Rijsterborgh trof drie keer doel.

“We speelden een goede eerste helft en in de tweede helft kregen we door twee slordigheden twee keer een tegendoelpunt”, aldus Rijsterborgh. “Voor de rest waren we heer en meester.”

Wieringermeer – AFC’34 3-4
Op papier speelde AFC’34 een uitwedstrijd, maar de wedstrijd tegen Wieringermeer werd aan de Robonsbosweg afgewerkt. Doordat eerder dit seizoen de verbouwing van het AFC’34 nog in volle gang was werd er destijds uitgeweken naar het complex van Wieringermeer. In eigen huis werd de uitwedstrijd met 3-4 gewonnen. “Het was een lekkere wedstrijd waar alles in zat. Zo’n duel maak je in een seizoen maar twee of drie keer mee.” zei Jeroen Slaager na afloop.

Door een doelpunt van Verdi Sambo ging AFC’34 met 0-1 rusten. De ploeg speelde toen al wel met tien man door een rode kaart voor Joshua Souisay. “Ik had geel prima gevonden, dit was onterecht”, vond Slaager. Na rust ging de score om en om. Namens Wieringermeer scoorden Thijs Boersma, Robert Töpfer en Ko Kempeneers. De doelpunten van de Alkmaarders werden door Mees Bouman, Sacha Boots en Mees Bouman gemaakt. “In de slotfase was het natuurlijk wel spannend maar ze hebben geen kansen meer gehad. We hebben goed verdedigd en overtuigend gespeeld.”