ALKMAAR - Het is Alcmaria Victrix niet gelukt om voor de tweede week op rij directe concurrent Sporting Krommenie te verslaan. Een week na de 0-3 zege in Krommenie ging de ploeg op eigen veld met 1-2 onderuit.

'Het wordt waarschijnlijk een wedstrijd van aanhaken of afhaken', sprak trainer Arjan Huisman al voorafgaand aan de wedstrijd, doelend op een plek bij de eerste vier die recht geeft op nacompetitie. Het vertrouwen was groot na de 0-3 zege van een week eerder, en bij een nieuwe overwinning kon men in punten zelfs gelijk komen met de ploeg uit Krommenie. Dat vertrouwen straalde men zeker in de openingsfase ook uit want de wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen Dennis Koraag het eindstation was van een vlotte aanval en zijn ploeg op 1-0 schoot.

In het kwartier hierna kreeg de thuisploeg nog een drietal kleine mogelijkheden, maar opmerkelijk genoeg leek men vervolgens de grip op de wedstrijd te verliezen.De gasten gaven al een eerste waarschuwingsschot af middels aanvoerder Jop Mirck, die net naast verdween en na een ruim half uur kwam men op gelijke hoogte toen Pirovano de bal bezorgde bij Kevin de Wit die koelbloedig scoorde.

In het vervolg ontliepen de nummers drie en vijf in de stand elkaar niet zo veel. Sporting Krommenie bleek qua veldspel iets beter en slimmer, maar kansjes waren er voor de thuisploeg via Rory Weisscher die naast mikte, en de net ingevallen Combee wiens schot gekeerd werd door keeper Mooij.Door een defensief misverstand kwamen de gasten vervolgens op voorsprong en vooral keeper Brad Stanneveld mocht het zich aanrekenen dat Pirovano de 1-2 kon binnen werken.

Met man en macht probeerde Alcmaria Victrix nog een punt uit het vuur te slepen, maar het schot van invaller Tijs Mogelin miste kracht en Rory Weisscher kopte in vrije positie over. 'Doodzonde', aldus doelpuntenmaker Koraag. 'We begonnen zo sterk, maar laten ons vervolgens terugdringen. Dit had niet gehoeven.'

Door de nederlaag blijven de Alkmaarders vijfde in de vierde klasse al is het verschil met nummer vier WSV '30 slechts één punt. Vooralsnog zit men dus in de wachtkamer, maar met nog zes wedstrijden te gaan is er nog veel mogelijk.

AlcmariaVictrix - Sporting Krommenie 1-2 (1-1)
2. Koraag 1-0
32. De Wit 1-1
69. Pirovano 1-2

Foto's: DP Sportfotografie