ALKMAAR – In de week voor de laatste competitiewedstrijd hebben Alcmaria Victrix en Peter de Groot vervroegd afscheid van elkaar genomen. Komende zondag moet de ploeg punten pakken om zicht te houden op rechtstreekse handhaving.

Peter de Groot was bezig aan zijn tweede seizoen bij Alcmaria Victrix. Na de knappe vijfde plaats die vorig jaar werd behaald is het afgelopen seizoen niet gelopen zoals gehoopt bij de Alkmaarders. Met nog één wedstrijd te gaan staat de ploeg een punt achter op de veilige negende plaats.

In de laatste wedstrijd, uit tegen Bergen, zal er een positief resultaat moeten worden behaald. Dat zal het dus doen zonder coach Peter de Groot. ‘We kwamen gezamenlijk tot de conclusie dat er iets moest gebeuren en dit is er uitgekomen’, vertelt voorzitter Alex Beek.

‘Het is voor beide partijen helaas de beste oplossing.’ laat Peter de Groot weten. Het seizoen zal worden afgemaakt door Peter Strabbing en Patrick de Vries. ‘Zij gaan samen met de selectie trachten in de vierde klasse te blijven. En daar hebben we nog steeds een positief gevoel over.’ besluit Beek.