REGIO – In de strijd tegen degradatie heeft Alcmaria Victrix goede zaken gedaan. Een klasse lager won Flamingo’s 64 met ruime cijfers. AFC’34 moest genoegen nemen met een punt.

SV Kadoelen – Alcmaria Victrix 2-3
In Amsterdam boekte Alcmaria Victrix een 2-3 overwinning op middenmotor SV Kadoelen. Voor rust kwamen de Alkmaarders op een 1-0 achterstand. ,,De eerste helft was tegenhouden en na rust was het spelbeeld omgekeerd” zag doelman Rob Mooij.

In de tweede helft kopte Rick Kout op aangeven van Dylan Bijl bij de eerste paal binnen. Bij de 1-2 was Kout de aangever door een baal breed te leggen op Bijl die voor open doel raak schoot. Uit een corner vergrootte Jurgen Beerse de voorsprong van Alcmaria Victrix. Tien minuten voor tijd kwam Kadoelen nog terug tot 2-3, maar uiteindelijk keerde de Alkmaarders met de drie punten huiswaarts.

Flamingo’s 64 – Fortuna Wormerveer 4-0
Op eigen veld begon Flamingo’s 64 wat slap aan de thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. ,,Zij kregen door fouten van ons twee kleine kansen. Daarna gingen we meer voetballen, al was dat wel moeilijk met de wind en de kou” reageerde Ruben Beentjes na afloop. Uit de kluts bracht Maurice Gijzen de Alkmaarders op 1-0. Diezelfde Gijzen was ook de maker van de 2-0. Na schoten van Beentjes en Gijzen ging de thuisploeg met een 2-0 voorsprong de rust in.

Ook de 3-0 kwam van Maurice Gijzen. Uit een voorzet van Richard Rijsterborgh schoot Ruben Beentjes de bal raak. ,,We kregen heel veel kansen. De score had hoger kunnen zijn. Het was uiteindelijk een dik verdiende overwinning” vond Beentjes. ,,En we hielden de nul. Dat was ook heel fijn”.

Saenden – AFC’34 2-2
Op bezoek bij Saenden morste AFC’34 voor de tweede week op rij punten. ,,We speelde op een slecht veld met harde wind. Het was enorm koud” beschreef Jeroen Slaager de omstandigheden. ,,goed voetballen was niet mogelijk”.

Nadat de thuisploeg op 1-0 kwam schoot Mees Bouman de Alkmaarders op gelijke hoogte. Via Leroy de Jong werd het 1-2, maar die voorsprong kon niet tot het einde worden behouden. ,,2-2 was wel een logische uitslag” vond coach Slaager.