REGIO – In de Vierde Klasse A van het zaterdagvoetbal heeft Alcmaria Victrix de eerste seizoenshelft afgesloten met een overwinning. Competitiegenoot De Foresters boekte tegen Opperdoes een knappe zege.

Dindua – Alcmaria Victrix 2-4
Doordat Alcmaria Victrix volgende week niet hoeft te spelen is de winterstop aangebroken voor de ploeg. Die zal het met een goed gevoel in gaan. Op bezoek bij Dindua won het met 2-4. ‘Het was een wedstrijd met goede en matige fases’, aldus Jordy van Eekelen. ‘In het eerste kwartier waren we beter.’

Via Rick Kout kwam Alcmaria Victrix op 0-1. Nadat Dindua de score gelijk had getrokken zorgde Kout voor de 1-2, waarna Jurgen Beerse de ruststand op 1-3 bepaalde. ‘Na rust liepen we uit naar 1-4 (Rick Kout, red.) en werd het slordig’, vervolgde de coach. Dindua kwam terug tot 2-4, maar spannend werd het niet meer. ‘Het was een wisselende eerste seizoenshelft. We zijn het seizoen goed begonnen en hebben in bepaalde duels onnodig punten laten liggen. Maar we staan derde en in de top drie horen we thuis.’

De Foresters – Opperdoes 4-1
In eigen huis deed De Foresters goede zaken. Het bezorgde Opperdoes de eerste nederlaag van het seizoen. ‘Het was toch wel een beetje een verrassing. We zaten niet echt in een goede flow’, aldus Dennis Dijkhuis. Tegen Opperdoes besloot de ploeg uit Heiloo compact te spelen. ‘En dat heeft gewerkt.’

Halverwege de eerste helft profiteerde Joey Breed van een blunder van Opperdoes. Tien minuten erna schoten de gasten een voorzet in eigen doel. ‘We bleven daardoor hetzelfde spel spelen. We speelden goed, vooral achterin met Dennis Nanne die veel weg haalde.’ Bob Rootjes bepaalde de ruststand op 3-0. In de tweede helft schoof Joey Breed de 4-0 binnen waarna Opperdoes iets terug kon doen.