REGIO – Alcmaria Victrix en AFC’34 hebben beiden goede zaken gedaan in de strijd om een plek bij de eerste vier. Beide ploegen wisten hun thuisduel te winnen en blijven zo in de race.

Alcmaria Victrix – SRC 3-2
Eerder dit seizoen kwam Alcmaria Victrix, ondanks meer balbezit, bij SRC niet verder dan 0-0. ‘Het is een lastige en stugge ploeg. Zij counteren. Nu lieten we hen komen en besloten wij te wachten op de counter. Daar kwamen kansjes uit’, zag Jordy van Eekelen. Toch waren het de gasten die al na drie minuten op voorsprong kwamen toen een SRC speler de bal vanaf achttien meter vol op de slof nam. ‘Een wereldgoal.’

Halverwege de eerste helft maakte Ismael Bakni de gelijkmaker, maar op slag van rust kwam SRC uit de kluts weer op voorsprong. Alcmaria Victrix herstelde de schade in het laatste kwartier. Vincent van Vliet tekende voor de 2-2 en verdediger Jur Bruin maakte vier minuten voor tijd de winnende treffer. ‘Hij kwam op en vanaf dertig meter schoot hij hem vol in het kruis. Die maakt hij nooit meer.’

AFC’34 – Kwadijk 3-1
AFC’34 deed in eigen huis goede zaken door Kwadijk te verslaan. ‘Er was een groot niveauverschil en voor rust hadden we al veel kansen op een grote tussenstand gemist’, aldus Jeroen Slaager. Door treffers van Joshua Souisay en Verdi Sambo gingen de Alkmaarders halverwege met 2-0 aan de leiding. Kwadijk deed nog iets terug, waarna Brahim Bakni voor de 3-1 tekende. ‘We hebben verzuimd om met een grote uitslag te winnen, maar de punten zijn binnen. Volgende week mogen we proberen Opperdoes te pakken.’