ALKMAAR – Gezien de ranglijst is het geen verrassing dat Alcmaria Victrix op eigen veld verloor van Sporting Andijk. De uitslag was echter geflatteerd, 0-4.

In aanloop naar het duel tegen Sporting Andijk sprak Alcmaria Victrix coach Erwin Tump al over versterkingen die gewenst zijn. Met name voorin. Dat de voorhoede sterker kan werd ook duidelijk tegen de ploeg uit Andijk. ,,Het ging tot aan de zestien goed. Waar Andijk in uitblonk, namelijk de beslissende pas goed geven en scoren, was die pas bij ons afwezig. En die keren dat het wel goed ging schoten we hem er niet in” erkende Tump.

Binnen twee minuten verscheen Alcmaria Victrix al tweemaal voor het vijandige doel. Na een uitglijder bij de bezoekers schoot Jurgen Beerse echter te snel en niet veel later zag Mike Landman zijn inzet door de doelman van Sporting Andijk gekeerd worden.

Gelijkwaardig
De start van Alcmaria bevestigde dat de ploeg de stijgende lijn heeft ingezet. Toch waren het de bezoekers die de leiding namen. Na tien minuten was het Remko Groot die de 0-1 maakte. Het bracht de thuisploeg verder niet in de problemen. Het beef kansen creëren en liet veelvuldig prima voetbal zien. Via Dylan Bijl, Ramon Dubero en Rick Kout kwam Alcmaria Victrix diverse keren in het zestien meter gebied. De ploeg beloonde zichzelf niet. Het tekende het verbeterpunt, scoren.

In de tweede helft kreeg Alcmaria Victrix, dat na rust hetzelfde spel op de mat legde, al snel een tik te verwerken. Een fraai stiftje van Niels Kos was doelman Joost Leuring te machtig. In de slotfase liep Sporting Andijk uit naar een geflatteerde overwinning. Door Luc Waardenburg, die één op één met Leuring doel trof, viel de 0-3. Een intikker van Remko Groot betekende een 0-4 eindstand.

,,Zij zijn acht keer in onze zestien geweest. Vier keer met bal en hij lag er vier keer in” zei Tump na afloop. ,,Dat is knap. Je ziet dat als je zelf niet scoor dat het heel moeilijk wordt. We hebben de kansen wel gehad. Dus dat is jammer” baalde de oefenmeester die los van de uitslag wel degelijk oog had voor de aanknopingspunten. ,,Ik vind dat we fitter zijn dan de afgelopen weken. We hebben meer balbezit. Maar dan moet je jezelf proberen te belonen. En dat is dit keer niet gelukt” vervolgde Tump. ,,Ondanks de teleurstelling neem ik wel een goed gevoel mee naar de komende drie cruciale wedstrijden”.

Alcmaria Victrix – Sporting Andijk 0-4 (0-1)
11. 0-1 Remko Groot
52. 0-2 Niels Kos
75. 0-3 Luc Waardenburg
84. 0-4 Remko Groot

Alcmaria Victrix: Leuring. Groot, Hermes, van Tol, Huiting (Bakni/65). Dubero, Schouten, Beerse, Kout. Bijl, Landman (Stoop/77).