ALKMAAR - De zaterdagvoetballers van Alcmaria Victrix hebben zaterdag de kans laten liggen om drie punten aan hun totaal toe te voegen. Op het eigen sportpark Egmonderhout kwam de ploeg van trainer/coach Erwin Tump tegen EVC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Kijkend naar de kansen waren dit twee punten tekort want de thuisploeg was vanaf de eerste minuut de beste ploeg, maar te onzorgvuldig in de afwerking.

Voetbal is zoals bekend een spel waarin het benutten van kansen het meest essentieel is, en zelfs al had Alcmaria Victrix slechts een kwart van de kansen benut dan was men nog als een verdiende winnaar van het veld gestapt tegen het matige EVC. Reeds in het eerste half uur kreeg de thuisploeg een drietal mogelijkheden waarbij de één-op-éen situaties met achtereenvolgens Mike Landman en Rick Kout eigenlijk tot doelpunt gepromoveerd hadden moeten worden. Middenmoter EVC kon aanvallend niets brengen, en daarom was het des te zuurder dat op slag van rust uitgerekend een verdwaalde voorzet van Sam van Maanen achter doelman Rick Hermes in het net verdween: 0-1.

De achterstand was voor de thuisploeg echter geen reden om bij de pakken neer te zitten want ook in het tweede bedrijf zocht men de aanval. Ten tweede male miste Landman het geluk toen zijn inzet werd getoucheerd door de keeper waarna de bal via de paal, en over de lijn het veld weer in rolde. Bijna maakte EVC kort hierop zelfs een tweede treffer, maar dit zou teveel eer zijn voor de zwakke Edammers. Invaller Brendon Humble zag zijn inzet dan ook gekeerd worden door keeper Hermes. Uit de hierop volgende tegenaanval wist de thuisploeg dan alsnog de verdiende gelijkmaker te produceren, en dat gebeurde middels een fraaie lob van Landman, die moet hebben gedacht dat driemaal scheepsrecht is, en nu dus wel trefzeker was. Alcmaria Victrix proefde dat er meer in zat tegen dit EVC en dat bleek toen men in de slotfase nog twee opgelegde kansen kreeg, maar zowel Stan Hermes als Jurgen Beerse zagen hun inzet gekeerd worden door keeper Hendriksz.

Doelpuntenmaker Mike Landman baalde na afloop van het puntenverlies: ,,Ik ben blij met m'n treffer, maar ik had er eigenlijk minimaal nog eentje moeten maken. In de eerste helft hadden wij het al af moeten maken, en als je die twee opgelegde kansen vlak voor tijd nog ziet dan was er maar één ploeg die verdiende te winnen".

Promovendus Alcmaria Victrix sluit 2017 dus af met tien punten uit twaalf duels, maar houdt nog altijd drie ploegen onder zich. Op 27 januari hervat men de competitie met een uitduel bij ZCFC.

Alcmaria Victrix - EVC 1-1
44. Sam van Maanen 0-1
66. Mike Landman 1-1

Alcmaria Victrix: R. Hermes, Bremer, S. Hermes, van Tol, Huiting, Schouten, Landman, Beerse, Kout, Bakni (84. Bijl), Stoop (58. Tijm)

EVC: Hendriksz, Velzeboer, van den Berg, van Diepen, Rijnierse, Springer (46. Humble), van Maanen, Uijlenhoed, Spoorenberg, Karregat (77. Mirachor), El Yaakoubi.

Scheidsrechter:
N. Eren