ALKMAAR - Bij Alkmaar oudste voetbalvereniging, Alcmaria Victrix is men op dit moment drukdoende bezig met de toekomst. Niet alleen op het veld waar de organisatie steeds meer groeiende is, maar ook daarnaast waar het clubgebouw een complete metamorfose ondergaat.


Af is het nog niet, maar wie het sportcomplex aan de Terborchlaan op komt lopen ziet gelijk al de contouren van het vernieuwde clubgebouw "In de Krocht". De kantine en de bijbehorende kleeedruimtes dateren al van 1975 en de tand des tijds had duidelijk zijn uitwerking gehad op het gebouw. De plannen voor renovatie lagen er al langere tijd, en terwijl de voetbalcompetities door corona werden stilgegelgd werd er buiten de lijnen bikkelhard gewerkt. Niet allen door erkende bouwvakkers zoals Bouwbedrijf J. Nat & zn. uit Stompetoren, maar ook door vele vrijwilligers.

Maandenlang werd er eerst vakkundig gesloopt en vervolgens steen voor steen weer opgebouwd. Dit ging zo voorspoedig dat afgelopen zaterdag de vernieuwde herinneringesteen alvast onthuld mocht worden door het oudste en het jongste lid van de vereniging, Rinus Bruckmann en Julan Untied.

Het was overigens nog geen officièle opening want die staat gepland op 18 september, zo laat voorzitter Laurens Overtoom weten. "Dit momentje wilden we wel even vieren vooral met de oudere leden die het afgelopen jaar al zoveel gemist hebben door corona. Zij waren bij de onthulling aanwezig en hadden in de middag een gezellig samenzijn met muziek in de sporthal. Straks in september hopen we op nog meer versoepelingen en willen we groots uitpakken."


Trots

Overtoom is terecht trots op wat er is neergezet in de afgelopen maanden als hij een gedeelte van de nieuwe kantine, kleedkamers en toiletten laat zien. "Je merkt gewoon aan alles dat er wat gaande is binnen deze club. Ook op het veld zowel bij de senioren als bij de jongste jeugd. We hadden vandaag hier niet alleen de oudere leden, maar vanmorgen was er ook een sponsorloop voor de jeugd welke een mooi bedrag voor de club heeft opgeleverd. Als je dan om je heen kijkt en nagaat wat er hier door vele vrijwillgers is neergezet, dan weet je dat we met z'n allen aan de toekomst van Alcmaria Victrix aan het bouwen zijn. En die toekomst ziet er wat ons betreft rooskleurig uit."