ALKMAAR - De begeleiding van WV Alcmaria-Victrix kan met een goed gevoel terug kijken op de tour de Lasalle die afgelopen week verreden is in en om Den Helder.

De rit op Texel maakte al duidelijk dat het een redelijk zware editie zou worden, mede door de windkracht die ongenadig vanuit het noorden waaide.

Ook tijdens de tijdrit op zaterdag, alwaar Alcmariaan Bas Rijs lange tijd aan kop ging, ondervonden vele renners dat rijden in het Noord-Hollandse geen sinecure is. Tijdrit specialist Heshusius moest met een 11e plek daar genoegen nemen.

Alcmariaan Martijn Lust, oud beroepsrenner, bleek met al zijn ervaring uiteindelijk de beste renners te zijn in het eindklassement, met achter zich direct de jonge Matthé jr uit Warmenhuizen. De zoon van de oud prof, liet duidelijk zien van wie hij het rijden heeft.

De laatste wedstrijd werd op het clubparcours van de HRTC DOK gehouden, alwaar Mingko-Sun renner van Alcmaria zeer ongelukkig ten val kwam en mogelijk geopereerd zal worden aan schouder.

Roderick van Vierbergen evenals Pieter Oosters en Koen de Waard lieten zien dat het snelle leerlingen, zijn als het om de wielrennen gaat, zij waren steeds voorin te vinden als er een kopgroep ontstond.

Eindwinnaar van deze ronde werd Glenn van Nierop voor een snelle Mouton en Hackmann.