ALKMAAR/BEVERWIJK - In de tweede klasse waren de resultaten van de regionale vrouwenteams wisselend. Alcmaria Victrix pakte de volle buit door thuis tegen WVC met 3-1 te zegevieren, terwijl Kolping Boys nipt met 2-1 verloor bij het hoog geklasseerde De Kennemers.

Alcmaria Victrix VR1 - WVC VR1 (3-1)
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen WVC onderstreepte trainer John van Loenen al het belang van de wedstrijd gezien de stand op de ranglijst. En dat besef kwam duidelijk over bij de Alcmaria-vrouwen die een puike eerste helft speelden. Na een ruim half uur kwam zij op voorsprong na een knappe individuele actie van Maria Torren Peraire die de bal voorgaf waar Melissa Pach haar duel won en Ashley van den Bosch kon scoren. Nog voor rust werd die score uitgebouwd door Lara de Decker die profiteerde van een geweldige steekbal van de jonge Torren Peraire.

'Maria speelde weer een goede wedstrijd en ik denk dat ik namens het gehele team spreek als ik zeg dat ik heel trots op haar ben. Aangezien zij al ziek aan de wedstrijd begon moesten we haar uiteindelijk wel wisselen, maar zij heeft het prima gedaan', aldus Van Loenen. Die zag aan het eind van de wedstrijd dat het toch nog even spannend werd toen WVC in de 80e minuut de aansluiting vond. Het slotakkoord was echter voor Lara de Decker die hoekschop va Van den Bosch binnen kopte en daarmee de zege veilig stelde. 'Een dik verdiende overwinning en we gaan dan ook met een goed gevoel naar Medemblik wat weer een belangrijke wedstrijd is om bij de onderste plaatsen weg te komen.'De

Kennemers VR1 - Kolping Boys VR1 (2-1)
Voor het jonge Kolping Boys wil het vooralsnog niet lukken om weg te komen van die onderste plaatsen. De ploeg van trainer Reda Ayou staat nog altijd op drie schamele punten, maar dat hadden er na vandaag zeker meer moeten zijn. Op bezoek bij De Kennemers gingen de Oudorpers met 2-1 onderuit en dat was geheel onterecht volgens elftalleider Jos Winder. 'We hadden de eerste helft eigenlijk met 0-3 voor moeten staan. De Kennemers kreeg totaal geen grip op onze aanvallers Deliana Kapteijn en Kyra Cooks. en Manon Peetom kreeg een reuzekans die ze er alleen maar hoefde in te tikken' Kapteijn scoorde toch de openingstreffer, maar kort na rust maakte De Kennemers gelijk.

In de tweede helft was de thuisploeg ook beter zo gaf Winder toe en hij roemde met name keepster Yoica Hink die Kolping lang op de been hield, maar na een uur spelen toch voor een tweede keer moest capituleren. 'Toch waren onze uitbraken ook gevaarlijk, maar lukte het allemaal net niet. Bij De Kennemers waren ze na afloop ook oprecht blij en gaven zij toe dat ze een hele goede en lastige ploeg tegenover zich hadden gehad.'Komende zondag speelt Kolping Boys thuis tegen het het op de vierde plaats staande Winkel (12.00 uur)