ALKMAAR – Het bekertoernooi is voor de selectieteams van Alcmaria Victrix op gang gekomen met twee overwinningen in twee thuisduels. De heren wonnen zeer moeizaam tegen vijfdeklasser SSV dat de wedstrijd met acht man eindigde. Het vrouwenteam van de Alkmaarders wist een regelmatige zege te boeken op Vitesse ‘22.

Tegen het vernieuwde SSV van trainer Arnold de Block heeft Alcmaria Victrix het zich onnodig moeilijk gemaakt. De ploeg uit Stompetoren stond reeds halverwege de eerste helft met tien man na rood voor keeper Jeffrey Dolk. Ondanks een 2-0 voorsprong bij rust en nog eens twee rode kaarten voor SSV bleef het opmerkelijk genoeg tot het einde spannend.

Het moet ook gezegd worden dat de vijfdeklasser niet eens veel onder deed voor de vierdeklasser en in de eerste helft zelfs de beste kansen kreeg. Al in de openingsfase stuitte Christiaan Dolk op keeper Indy Oostdijk. Bij de daaropvolgende tegenaanval wist Sverre Bouwens namens de thuisploeg wel het net te vinden. Nadat Dolk nog eens een kopbal gestopt zag worden door Oostdijk volgde kort hierop de rode kaart voor zijn broer Jeffrey. De keeper maakte hands buiten zijn strafschopgebied nadat scheidsrechter Kerssens vermeend buitenspel niet had gehonoreerd.

Zelfs met tien man kreeg SSV de beste mogelijkheden en de thuisploeg mocht met name keeper Oostdijk dankbaar zijn die voor een derde keer een inzet van Dolk pareerde, en ook Koen Klaver had nog een prima mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Op slag van rust leek dan toch de genadeklap daar voor SSV toen Rory Weisscher een voorzet van De Vries wist te verzilveren.

Waar de beide trainers Arjan Huisman en Patrick de Vries dachten rustig achterover te leunen kwamen zij bedrogen uit toen de gasten kort na rust wisten te scoren via Camiel van der Streek. Helaas vond de warrig fluitende Kerssens het nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken toen bij een onschuldig duel twee spelers geel zagen. Voor SSV-er Christiaan Dolk betekende dit zijn tweede en hij kon dus zijn broer vergezellen.

Terecht was wel de rode kaart die invaller Elouahmani later kreeg voor een harde charge. Met elf tegen acht leek Alcmaria Victrix de tegenstander op de slachtbank te kunnen leggen, maar verder dan een schot op de paal van Kevin Floor kwam men niet. ‘Een wedstrijd om heel snel te vergeten’, sprak assistent-trainer De Vries dan ook terecht na afloop.

Alcmaria Victrix – SSV 2-1 (2-0)
8. Bouwens 1-0
45. Weisscher 2-0
54. C. van der Streek 2-1

Tegelijkertijd deden de vrouwen van Alcmaria Victrix het een stuk beter in de wedstrijd tegen Vitesse’22 uit Castricum. De ploeg van trainer John van Loenen boekte een regelmatige 4-0 overwinning waarbij Lara de Decker en Ashley van den Bosch in de eerste helft scoorden. Chantal Boon besliste het duel definitief met twee treffers waarbij de eerste een fraaie ingedraaide hoekschop was.

Van Loenen was na afloop tevreden: ‘We hebben de hele wedstrijd de controle gehad, maar we zitten in een proces en het gaat wekelijks beter. Volgende week hebben we met KFC, een tegenstander die we ook in de competitie hebben, weer een mooie graadmeter om te kijken hoe we er voor staan.’

Alcmaria Victrix VR1 – Vitesse ’22 VR1 4-0 (2-0)
1-0 Lara de Decker
2-0 Ashley van den Bosch
3-0 Chantal Boon
4-0 Chantal Boon

Foto’s: DP Sportfotografie