ALKMAAR - Op woensdagavond 29 mei, de avond voor Hemelvaartsdag, kunnen kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar weer sportief genieten bij de Rollebol Kids Run. Al jaren verschijnen er ruim 1.000 enthousiaste kinderen aan de start van deze run. Voorafgaand is er een grote warming-up bij het podium op het Canadaplein. Daar kunnen de sportieve kids ook meedoen aan allerlei leuke activiteiten. Kortom: een feestje voor ieder kind!

Kinderen kunnen zich sinds maart online inschrijven voor de Rollebol Kids Run. Op dit moment staan er al meer dan 500 kinderen ingeschreven, waarbij de aantallen zijn verdeeld over de verschillende afstanden. Ben je nog niet ingeschreven? Iedereen is van harte welkom! Kinderen die op een BSO of TSO zitten van Rollebol Kindercentra kunnen zichzelf gratis aanmelden via de website rollebol.nl. De school met de meeste deelnemers wint een mooie wisselbeker.

Parcours
Voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar is er een route uitgestippeld over 800 meter. Kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar lopen over een route van 1.600 meter. De tussenliggende groep van 7 t/m 9 jaar mag zelf kiezen welke afstand zij lopen. Net als de volwassenen later op de avond lopen de kinderen van de Rollebol Kids Run langs de Kennemersingel en over het Ritsevoort. De 1.600 meter maakt nog een lus over de sfeervolle Oudegracht.

Inschrijven
Kinderen kunnen zich t/m woensdag 15 mei inschrijven via www.alkmaarcityrun.nl. Deelnemers krijgen een startnummer met een tijdregistratiechip en een welverdiende herinneringsmedaille. Na afloop krijgen alle kinderen een goed gevulde Goodiebag van hoofdsponsor Rollebo Kindercentra.

Wil je graag je eigen naam op jouw startnummer hebben? Meld je dan voor 15 mei aan en je ontvangt een startnummer met jouw eigen naam. Op woensdag 29 mei kan tussen 18.00 en 19.00 uur gebruik gemaakt worden van de na-inschrijving op het Canadaplein in Alkmaar. Het tarief is dan € 4,-.