ALKMAAR - De Noord-Hollandse derby in de Eredivisie Vrouwen heeft vrijdagavond weinig spannend opgeleverd. Op bezoek bij VV Alkmaar bleek Ajax een maatje te groot (0-4).

De ploeg van trainer/coach Danny Schenkel zat al snel op rozen in Alkmaar. Reeds na twee minuten wist Vanity Lewerissa de score te openen na goed voorbereidend werk van Marjolijn van den Bichelaar en na een kwartier was het Stefanie van der Gragt die de 0-2 tegen de touwen kopte. Nog voor de rust wist ook Eshly Bakker koppend te scoren en was het duel feitelijk beslist.

VV Alkmaar bleek ook na de rust aanvallend niet bij machte de Amsterdammers pijn te doen en in de slotfase wist Van den Bichelaar vanaf de strafschopstip de eindstand op 0-4 te bepalen.