ALKMAAR – Op de website van AFC’34 wordt aangegeven welke spelers ook na dit seizoen voor de Alkmaarse eersteklasser zullen spelen. Eén naam daarvan is Ilker Yilmaz. De speler vertrekt echter wel, vanaf volgend seizoen komt Yilmaz uit voor het Amsterdamse AGB.

‘De reden dat er op de AFC’34 site is vermeld dat ik aankomend seizoen zou blijven is, omdat er een miscommunicatie is ontstaan tussen het bestuur en mij. Momenteel speelt er natuurlijk een situatie bij AFC’34 die niemand voor ogen had aan het begin van het seizoen’, vertelt Ilker Yilmaz. ‘Nadat de spelersgroep het bericht te horen kregen was er heel veel verbazing binnen de groep. Vanaf dat moment ben ik ook gaan kijken waar de mogelijkheden voor mij lagen.’ vervolgt de linksback.

Die nieuwe uitdaging heeft hij met AGB dus gevonden. ‘Ik heb veel kunnen leren bij AFC’34, maar ik vind dat ik toe ben aan een nieuw avontuur.’ legt Yilmaz uit. AGB is momenteel de nummer elf van de eerste klasse A. In de komende drie wedstrijden zullen de Amsterdammers nog wat punten moeten zien te vergaren om ook volgend seizoen op dit niveau te spelen.

Ontwikkelen
Ilker Yilmaz had meerdere mogelijkheden voor het volgende seizoen. ‘Ik heb voor me zelf nagedacht waar ik mijzelf het beste verder kan ontwikkelen. Ik hoop met AGB aankomend jaar een goed seizoen te draaien en voor de prijzen mee te doen’, zegt de speler die verwacht bij een strijdlustig en hardwerkend team te komen. ‘Ze zijn denk ik niets voor niets bijna jaar op jaar kampioen geworden. Na een aantal goede gesprekken gevoerd te hebben met de trainer (Imdat Ilguy, red.) heeft hij mij overtuigd.’