EGMOND AAN ZEE - De halve marathon van Egmond heeft zoals verwacht een Afrikaans podium opgeleverd. Ethiopiër Ayele Abshero won de race in Egmond Aan Zee inmiddels voor de derde keer, en ditmaal deed hij dit in een tijd van 1.04.57. Achter hem werd de Marrokkaan TaoufikAllam (1.04.59) tweede, voor William Wanjiku uit Kenia (1.05.00). Bij de vrouwen ging de winst naar Haven Haiku die de 21 kom liep in 1.14.50.

De Nederlanders konden geen rol van betekenis spelen in de halve marathon onder zware weersomstandigheden met veel wind. Ronald Schröer uit Egond aan den Hoef finishte uiteindelijk als eerste Nederlandr op de negende plaats en Edwin Niesten uit Beverwijk werd twaalfde. Michel Butter haalde dit jaar de finish niet daar hij met een hamstringblessure moest opgeven.

Ook bij de dames werd het een Afrikaans podium want achter Haiku werd de Keniaanse Chepngeno tweede en Hayelom uit Ethiopië derde. Ruth van der Meijden en Andrea Deelstra hielden de Nederlandse eer hoog door als vierde en vijfde te eindigen.

Achter de wedstrijdlopers volgden vervolgens nog duizenden lopers die allemaal hun eigen race liepen in een wederom succesvolle halve marathon van Egmond.