ALKMAAR – Na acht wedstrijden ongeslagen te zijn geweest liep AFC’34 afgelopen zondag tegen een nederlaag aan. Tegen Zaanlandia bleek een ongelukkige treffer in de slotfase bepalend, 2-3.

Tien minuten voor tijd werd de bal door Zaanlandia dertig meter voor het eigen doel hard weggetrapt. De hoge bal stuiterde uiteindelijk over doelman Mike Wesselink heen in het doel. Het bleek beslissend. ‘We speelden niet echt goed, maar een gelijkspel was de verhouding. Zeker qua kansen. Het is jammer, want het was onnodig’, zei Job Dragtsma na afloop. Zo kwam er een einde aan de reeks van acht wedstrijden waarin het ongeslagen was. ‘Vandaag was het minder als die andere wedstrijden, vooral als collectief.’

In het eerste half uur had AFC’34 duidelijk de overhand. ‘Ik haf het idee dat we er overheen zouden lopen. We hebben ontzettend veel kansen en mogelijkheden gehad om uit te lopen.’ Op dat moment hadden de Alkmaarders al een 1-0 voorsprong in handen door een treffer van Sercan Yilmaz, die de score na vijf minuten had geopend. Uit het niets viel echter de gelijkmaker. Het was daarna tot aan de rust rommelig, maar dankzij Brian Paul Tesselaar, die zeven minuten voor rust doel trof, ging de gastheer halverwege met 2-1 aan de leiding.

In de rust probeerde Dragtsma het neer te zetten, maar vlak na de pauze kwamen de Zaandammers via een benutte strafschop op 2-2. ‘Daarna kon het alle kanten op en was het een open wedstrijd, waarbij wij iets grotere kansen hadden.’ De bal die werd weggewerkt en zeventig meter pardoes binnen viel bracht uiteindelijk de beslissing.

AFC’34 – Zaanlandia 2-3 (2-1)
1-0 Sercan Yilmaz, 2-1 Brian Paul Tesselaar