OPPERDOES – Het zaterdagteam van AFC’34 lijkt uitgespeeld in de race om een plek in de nacompetitie. In de tweede periode staat het weliswaar bovenaan, maar met nog maar één duel te gaan hebben de Alkmaarders het niet meer in eigen hand. Des te zuurder was de nederlaag bij Opperdoes, 2-1.

‘Dit is erg jammer, want hierdoor is de kans op een mooi slot heel klein geworden’, baalde Jeroen Slaager na afloop. Ook de manier waarop er werd verloren gaf een vervelende nasmaak. ‘Een gestolen overwinning van Opperdoes. De 2-1 was een corner die voor de lijn wordt weggewerkt, maar door de scheidsrechter toch als doelpunt werd gegeven.’

Zelf kreeg AFC’34 voldoende kansen. Zowel voor als na de 0-1 die door Mees Bouman werd gemaakt. ‘Maar teveel gemist, net zoals twee weken geleden tegen Wieringermeer’, aldus Slaager.

In de tweede periode heeft AFC’34 het niet meer in eigen hand. Het zal moeten hopen op slechte resultaten van de concurrenten. Maar bovenal moet het op 25 mei de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen Jisp, winnend afsluiten.