REGIO – AFC’34 blijft in de race voor een ticket voor de nacompetitie. In eigen huis won de ploeg van Flamingo’s 64. Ook De Foresters en Alcmaria Victrix pakten de volle buit.

AFC’34 – Flamingo’s 64 1-0
AFC’34 heeft tegen Flamingo’s 64 een belangrijke 1-0 zege geboekt. ‘Al met al was dit een verdiende overwinning. We gaven weinig ruimte weg en creëerden volop kansen’, stelde Jeroen Slaager. De gasten baalden. ‘AFC’34 had het het vandaag goed voor elkaar, maar een overwinning had er zeker ingezeten voor ons’, aldus Richard Rijsterborgh.

Na elf minuten tekende Mees Bouman met een fraai afstandsschot voor de 1-0. Beide teams kregen daarna meerdere mogelijkheden om verandering te brengen in de score. Zo miste Rijsterborgh van dichtbij. Rijsterborgh: ‘We hebben veel kansen laten liggen. Dan weet je dat het lastig wordt. We hebben geknokt om langszij te komen, maar helaas zonder succes.’

‘We hadden de score in de fase voor rust en tweede helft nog verder moeten opkrikken, maar vele kansen werden niet gemaakt. Hierdoor bleef nog spannend maar des te knapper dat de ploeg de overwinning over de streep trok’, vervolgde Slaager die met zijn ploeg weer een stap heeft gezet in de strijd om de tweede periodetitel. Voor Flamingo’s 64 had de nederlaag niet al te veel gevolgen aangezien achtervolger Opperdoes ook verloor.

Opperdoes – De Foresters 1-2
De nederlaag die Opperdoes leed was goed nieuws voor Flamingo’s 64. ‘We kregen al blije berichtjes en bedankjes van Flamingo’s’, lachte Dennis Dijkhuis. De Foresters was zelf ook maar wat blij met de zege. ‘We begonnen wat stroef. Er was veel beweging in het 4-4-2 systeem van Opperdoes.’

Nadat de gastheer op een 1-0 voorsprong was gekomen deed De Foresters wat omzettingen. ‘Vanaf dat moment hadden we controle en waren we beter dan Opperdoes’, vervolgde Dijkhuis. Vlak voor rust tekende Oscar Haartman voor de gelijkmaker en halverwege de tweede helft kwamen de Heilooërs via A-junior Axel van de Velden op een 1-2 voorsprong.

Alcmaria Victrix – Dindua 5-2
‘We hadden afgesproken om vol druk te zetten en dat pakte goed uit. Dindua had er veel moeite mee’, aldus Jordy van Eekelen. In eigen huis won Alcmaria Victrix met 5-2 van de laagvlieger uit Enkhuizen. Nadat het op 1-0 was gekomen liet het meerdere kansen onbenut. ‘Zij werden iets sterker en kregen ook nog wat kansen.’ Nog voor de pauze viel ook de 2-0, waarna Dindua in de tweede helft de spanning terugbracht.

‘Daarna pakten we het weer op en maakten we de 3-1 en 4-1.’ Dindua tekende nog wel voor de 4-2, maar vlak voor tijd werd de eindstand op 5-2 bepaald. ‘Dit was een terechte overwinning.’ Met drie doelpunten was Dylan Bijl van grote waarde. Ook Rick Kout en Ismael Bakni troffen doel.