ALKMAAR – Het Alkmaarse zaterdagvoetbal leverde in speelronde zeven weinig succes op. Zowel Jong Holland als Alcmaria Victrix verloren. Daarentegen boekte AFC’34 wél een positief resultaat.

Jong Holland – Monnickendam 0-3
In eigen huis heeft Jong Holland met 0-3 verloren van Monnickendam. Een gelijkopgaand duel in de eerste helft” zag Jay Haanraads. De Alkmaarders kregen in het begin van de wedstrijd een grote mogelijkheid, maar tot scoren kwam het niet. De bezoekers wisten voor rust nog wel eenmaal doel te treffen.

“Na rust kreeg Mark Hondius een twijfelachtige rode kaart” aldus Haanraads, die de bezoekers hierna tweemaal zag scoren. “Daarna was het erg lastig, en was Monnickendam uiteraard de bovenliggende partij”.

Opperdoes – Alcmaria Victrix 3-2
Ondanks twee doelpunten van Ramon Dubero heeft Alcmaria Victrix geen punten overgehouden aan het treffen met Opperdoes. Tegen de ploeg uit West-Friesland kwamen de Alkmaarders tot twee keer toe op achterstand, maar via Dubero werd de score ook tweemaal weer gelijk getrokken. De derde tegentreffer bleek Alcmaria echter te machtig. “De tegendoelpunten kwamen door eigen fouten, verkeerde passes werden afgestraft” zag coach Erwin Tump.

“Aan het begin van de tweede helft hadden wij de 3-2 moeten maken in een één op één situatie, maar doen zij het. Daarna waren er nog twee kopballen die erin hadden gekund. Al met al zou gelijkspel terecht zijn geweest en is dit verlies pijnlijk” besluit de oefenmeester.

Sporting Krommenie – AFC’34 2-4
“Verdiend gewonnen” stelde AFC’34 coach Jeroen Slaager na afloop van de met 2-4 gewonnen wedstrijd tegen Sporting Krommenie. “In de tweede helft bracht ons conditionele niveau en geduld de drie punten”. Via Mees Bouman werd de score geopend, waarna Joshua Souisay de andere drie treffers voor zijn rekening nam.