ALKMAAR - AFC’34 is er in geslaagd om het inhaalduel met Elinkwijk met 4-1 te winnen. De wedstrijd werd enkele weken geleden gespeeld, maar door het opstellen van een geschorste speler moest het duel worden overgespeeld. Destijds werd het 1-1, nu won AFC’34 wel.

Al in het eerste bedrijf wist AFC’34 het duel te beslissen, al duurde het lang voor het eerste doelpunt viel. Negen minuten voor rust was Ali Deveci de man die de score opende in Alkmaars voordeel. Zeven minuten later was het Bas Kansen die de 2-0 binnenschoot. Nog voor rust werd ook de 3-0 binnengewerkt. Ditmaal was het Arsenio Dihalu die scoorde. Zijn doelpunt betekende de beslissing in het treffen met Elinkwijk.

In de tweede helft duurde het ook lang voor er werd gescoord. Een kwartier voor tijd wist Jordan de Jong na een mooie sleepbeweging fraai binnen te schieten waarmee de 4-0 een feit was.

Elinkwijk wist in de 90e minuut nog wel te scoren, maar het doelpunt van Alain de Koter was slechts voor de statistieken. Door de overwinning staat AFC’34 vierde met vier punten achterstand op de nummer twee Hillegom, dat dit weekend ook wist te winnen.

De Alkmaarders spelen in de komende twee weken achtereenvolgens tegen RKVV Velsen en Fortuna Wormerveer. Voor AFC’34 zaak om hier zes punten te behalen en zo de achterstand op de bovenste ploegen niet te vergroten, maar wellicht te verkleinen.