ALKMAAR – Na vier wedstrijden op rij ongeslagen te zijn geweest ging AFC’34 afgelopen zaterdag onderuit. Tegen het Hoornse Hollandia konden de Alkmaarders geen potten breken, 1-2.

In Alkmaar is er nog altijd de hoop op een plek in de nacompetitie voor promotie. AFC’34 zal daarvoor echter nog wel wat punten moeten zien te vergaren. In de afgelopen wedstrijden deed de ploeg dat ook, maar tegen Hollandia kwam er een einde aan die goede serie. “Het heeft er geen moment in gezeten”, vond Jeroen Slaager. “We verzuimden om het te spel te maken en ons eigen tempo te spelen. Daar kan ik slecht tegen.” vervolgde de balende coach.

Vliegende start
Hollandia, dat is uitgeschakeld in de race om een plek in de nacompetitie, kende een vliegende start. Nadat hij in de tweede minuut al gevaar stichtte wist Bob Ooievaar na vijf minuten raak te schieten. De aanvaller draaide knap om zijn man heen waarna hij de bal in de verre hoek raak schoot. De man van de openingstreffer was lastig te bestrijden voor de Alkmaarders. Meerdere keren verscheen hij voor het duel. Zijn pogingen leverde echter geen nieuw succes op. Via Mees Bouman en Volkan Orhangazi dook ook de thuisploeg op bij het vijandige doel. Toch ging AFC’34 met een 0-1 achterstand de rust in.

Ook de tweede helft leverde weinig spektakel op. Op een doelpunt dat wegens buitenspel werd afgekeurd na konden beide ploegen weinig kansen creëren. Toch kwam Hollandia in de 67e minuut op 0-2. Na goed doorgaan van Ooievaar wist invaller Abdellah Mohammed de bal binnen te tikken. Nadat de thuisploeg via een schot van Remzi Katan dichtbij was, bracht Mees Bouman de spanning terug. Verder als de aansluitingstreffer kwam AFC’34 echter niet. “Een terechte nederlaag.” aldus Slaager.

AFC’34 – Hollandia 1-2 (0-1)
6. 0-1 Bob Ooievaar
67. 0-2 Abdellah Mohammed
80. 1-2 Mees Bouman

AFC’34: Lakeman. Katan, Wiegman, Beemsterboer, Brommer (Dingena/73). Orhangazi (Ibrahim/59), Bouman, Boots. Jongejan, Sambo (Hartman/32), De Jong.

Hollandia: De Klerk. De Reus, Smit, Rageh, Schoenmaker. Zeinstra (Eindhoven/44), Biezen (Begnor/90), Mul. De Graaf (Mohammed/37), Ooievaar, Gongbeh.