DEN DOLDER – Waar de winterstop al is ingegaan, reisde AFC’34 afgelopen zaterdagmiddag af naar den Dolder voor het duel met DOSC in de tussenronde van het KNVB Bekertoernooi. De Alkmaarders slaagden erin om de derdeklasser te verslaan, waardoor het zich bij de laatste 32 teams voegt, 1-4.

AFC’34 coach Jethro Abram koos er in het bekerduel met DOSC voor om twee jeugdspelers te laten debuteren. De zeventienjarige Justen Kranthove en de achttienjarige Dijhanillio Cristina maakten hun opwachting voor de Alkmaarse eersteklasser.

Voorafgaand aan het treffen kon AFC’34 als favoriet worden bestempelt. De ploeg speelt immers twee klassen hoger dan DOSC, dat momenteel vijfde staat in de derde klasse D. “In de eerste helft was het toch wel lastig doordat wij met gemakzucht speelde” zag Bas Kansen. Het is een gevaar waar velen ploegen voor waken tegen lager geklasseerde teams, maar dus ook bij de Alkmaarders het geval was. “In de tweede helft gingen wij er overheen” vervolgt de middenvelder, die zijn ploeg na ruim een half uur op 0-1 had gebracht. Toch ging het niet met een voorsprong richting de kleedkamer, aangezien Joey van Veldhuizen vlak voor rust de gelijkmaker aantekende.

In het tweede bedrijf lukte het AFC’34 weer om op voorsprong te komen. Op aangeven van Jordan de Jong wist verdediger Emre Aykan de bal binnen te koppen. Nadat Bas Kansen elf minuten voor tijd zijn strafschop gekeerd zag worden door DOSC doelman Imco van Elk, besliste Jordan de Jong het duel door de 1-3 te scoren. In de slotfase deed Daan Hamaker er met de vierde Alkmaarse treffer een schepje bovenop, waardoor het bekeravontuur een vervolg krijgt. Kansen: “We hebben nog wel een paar kansen weggegeven, maar verschil was vooral in de tweede helft wel te zien”.

DOSC – AFC’34 1-4 (1-1)
34. 0-1 Bas Kansen
42. 1-1 Joey van Veldhuizen
68. 1-2 Emre Aykan
85. 1-3 Jordan de Jong
90. 1-4 Daan Hamaker

Bijzonderheden: 79. Bas Kansen (AFC’34) mist penalty.