REGIO – In de zaterdag vierde klasse wist AFC’34 de derby tegen Alcmaria Victrix te winnen. Competitiegenoot Flamingo’s 64 werkte aan het doelsaldo door Blauw Wit (W) op een ruime nederlaag te trakteren.

Alcmaria Victrix – AFC’34 1-2
In de eerste competitiewedstrijd boekte Alcmaria Victrix bij AFC’34 een 2-5 overwinning. Ditmaal gingen de punten naar AFC’34, dat met 1-2 zegevierde. ‘We gingen beter met de omstandigheden om en bleven ook voetballend rustiger en de controle houden’, aldus Jeroen Slaager.

Nadat Martin Jongejan de gasten op 0-1 had gebracht, profiteerde Joshua Souisay van een fout in de defensie van Alcmaria. Namens de gastheer kon Jurgen Beerse iets terugdoen. ‘Een gelijkspel had terecht geweest’, meende Leon Schouten. AFC’34 coach Slaager noemde de overwinning van zijn ploeg juist dik verdiend. In een tumultueuze slotfase moest AFC doelman Lennart Lakeman nog met rood inrukken, maar het wist de voorsprong te behouden.

Flamingo’s 64 – Blauw Wit (W) 7-0
In de titelrace met Opperdoes kan Flamingo’s 64 zich eigenlijk geen misstappen veroorloven. Tegen Blauw Wit (W) deed de ploeg wat het moest doen, winnen. ‘We begonnen heel goed. Zij zakten meteen in en zetten een vaste verdediger op Ruben (Beentjes, red.)’, aldus Richard Rijsterborgh. Het leverde Rijsterborgh en Maurice Gijzen veel ruimte op.

Rijsterborgh wist de score te openen. Met een fraaie stift over de keeper tekende Yucel Gundogdu voor de 2-0. Na goed inspelen van Miquel Dubois was Rijsterborgh opnieuw trefzeker. ‘In de tweede helft werd Maurice Gijzen wakker en stond, net als Gerd Müller vroeger, elke keer op de juiste plek.’ De spits nam alle vier de doelpunten na rust voor zijn rekening.