ALKMAAR - Na de afgelaste wedstrijd van afgelopen weekend maakt AFC’34 zich op voor een thuiswedstrijd tegen laagvlieger SO Soest. De favorietenrol ligt bij de Alkmaarse ploeg.

AFC’34 treft met SO Soest een ploeg die voor het derde seizoen op rij in de eerste klasse speelt. Eerder dit seizoen eindigde het treffen in 2-2. Komend weekend zal de ploeg van Jethro Abram de overwinning willen pakken. Iets wat in de voorgaande vier edities in Alkmaar telkens lukte. Opvallend zit er ook telkens een stijgende lijn in. In 2000/2001 won de ploeg met 2-0, en vervolgens werd het 3-0, 4-0 en vorig seizoen 5-0. Doortellen zou betekenen dat het komend weekend een absolute monsterscore wordt, maar in deze eerste klasse zal dat een lastig verhaal worden.

SO Soest wist in de laatste wedstrijd tot nu toe succes te boeken. Op bezoek bij mede laagvlieger Elinkwijk werd er met 1-4 gewonnen waardoor de ploeg van de directe degradatie plaats ging. Met een elfde positie zal de ploeg in de komende weken hard aan de slag moeten om zich definitief uit de gevaarlijke plekken te voetballen.

Voor AFC’34 staat er een ander belang op het spel. Met drie punten achterstand op de nummer twee liggen er mogelijkheden om de nacompetitie te bereiken. Een tweede plaats aan het einde van het seizoen zou een belangrijke stap zijn voor de Alkmaarse formatie.