BROEK OP LANGEDIJK - De derby tussen BOL en AFC '34, beiden gepromoveerd naar de Vierde Divisie, heeft zaterdagmiddag winst opgeleverd voor de Alkmaarders. De ploeg van Thomas Bart zegevierde met 1-3 en kent zo een droomstart waar BOL na twee wedstrijden nog op nul punten staat.

Op een mooi natuurgrasveld in Broek op Langedijk werd het een open wedstrijd. Toch leek er enkele spelers moeite te hebebn met het net gesproeide veld want de eerste helft leverde ook aardig wat glijpartijen op. Tevens viel er beide kanten een doelpunt. De Alkmaarders oppenden al binnen tien minuten de score via een snelle uitbraak door Ties Glas. BOL kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd en na matig verdedigen van de thuisploeg kon Jack Schoon van dichtbij de 1-1 binnen tikken.

Na de rust sloeg AFC '34 binnen een kwartier hard toe. Via een perfect uitgevoerde counter scoorde Margel Muzo en de snelle aanvaller stond even later ook aan de basis van de 1-3 van Huib Sprenkeling. Die scoe had nog hoger kunnen zijn, maar een vrije trap van Mees Nuijens spatte uiteen op de lat boven Romain de Jong. Aan de andere kant probeerde de thuisploeg van trainer Erwin Tump het nog wel maar keeper Wesselink liet zich niet meer verschalken.

Komende zaterdag gaat BOL op bezoek bij JOS Watergraafsmeer. AFC '34 ontvangt een dag later HBC.

BOL - AFC '34 1-3 (1-1)