REGIO – In de tweede klasse speelde Jong Holland verdienstelijk gelijk tegen SC Buitenveldert. Een klasse lager verloor Alcmaria Victrix een doelpuntrijk duel van OFC, terwijl Flamingo’s 64 een ruime zege boekte.

SC Buitenveldert – Jong Holland 1-1
‘Het was, ondanks de warmte, een duel op hoog tempo’, zei Chelbi Boujenoui na afloop. De verdediger van Jong Holland zorgde vanaf elf meter voor de 0-1. Nog voor rust kwam Buitenveldert op gelijke hoogte. Na rust kreeg de thuisploeg een rode kaart. ‘Toen zij eenmaal met tien man kwamen te staan gingen ze, wonderwel, beter spelen maar wij zijn tot ongeveer een kwartier voor tijd niet in de problemen geweest.’ vervolgt de aanvoerder.

In de slotfase kreeg Buitenveldert twee goede kansen, maar Kevin Vanblarcum bracht redding. De Alkmaarders zagen een poging op de onderkant van de lat belanden. Boujenoui: ‘Ik vind de puntendeling terecht zo.’

Alcmaria Victrix – OFC 3-5
Na een 1-2 ruststand verloor Alcmaria Victrix uiteindelijk met 3-5 van OFC. De Alkmaarse doelpunten kwamen van Ismail Bakni, Rick Kout en Dylan Bijl. ‘Het grote verschil was dat OFC wel op de cruciale momenten scoorde’, zei Erwin Tump na afloop. ‘Bij 1-1 kregen we vier honderd procent kansen op de 2-1. Net voor rust maakten zij dan de 1-2 door een gelukkig doelpunt, bij een 3-3 stand precies hetzelfde maar dan door een van richting veranderd schot.’ vervolgde de coach.

Uiteindelijk won OFC dus met 3-5. ‘Al met al had OFC misschien kwalitatief de betere spelers maar qua kansen was een gelijkspel zeker terecht geweest.’

Wieringermeer – Flamingo’s 64 0-6
Op bezoek bij Wieringermeer beleefde Flamingo’s 64 een mooie middag. ‘Er waren aan onze kant prachtige aanvallen, met name de eerste drie doelpunten’, zei Ruben Beentjes na afloop. Nadat Yucel Gundogdu de score had geopend, bracht Miquel Dubois de 0-2 op de borden. Via tweemaal Gundogdu kwam de score op 0-4, waarna Maurice Gijzen en Beentjes de eindstand op 0-6 brachten. ‘We hebben hen helemaal stuk gespeeld. Zij hadden wat kansen, maar wij hadden een ruim overwicht en waren we veel beter.’ vervolgde de vleugelspeler.

AFC’34 – Kleine Sluis 2-4
‘Het was dramatisch, we hebben geen moment aanspraak gemaakt op de overwinning’, sprak Jeroen Slaager na afloop. ‘We zijn volledig afgebluft door een Kleine Sluis dat volgend jaar het team op heft en alsnog liever wilde winnen dan ons.’ vervolgde de coach die, ondanks de kleine achterstand op de concurrentie, denkt dat de kansen op de nacompetitie verkeken zijn. Nadat de bezoekers op 0-4 kwamen wisten Volkan Orhangazi en Verdi Sambo de eindstand iets dragelijker te maken.