ALKMAAR – Na afloop van de thuiswedstrijd tegen LSVV werden de vertrekkende spelers en stafleden bedankt voor hun inzet voor AFC’34. Tot de laatste speelronde was de ploeg in de race voor een plek in de nacompetitie. De concurrenten wonnen echter waardoor het ‘toetje’ aan hun neus voorbijging. Wel sloot het af met een zege, 3-1.

In de laatste competitiewedstrijd had AFC’34 nog zicht op het bereiken van de nacompetitie. Daarvoor moest het wel zelf winnen en hopen op een misstap van DEM of Legmeervogels. Tegenstander LSVV speelde een belangeloos duel aangezien die al enkele weken geleden zeker was van handhaving in de eerste klasse. Die misstap van de concurrenten kwam er echter niet. ‘We moesten zelf winnen en dat hebben we gedaan. Als groep hadden we die nacompetitie graag willen spelen’, zei Jethro Abram na afloop. ‘Het is klaar.’

In eigen huis sloot AFC’34 af met een 3-1 overwinning. Voor rust wist de Alkmaarse ploeg zich al naar een comfortabele 2-0 voorsprong te voetballen, een verdiende stand. Nadat Sercan Yilmaz binnen tien minuten de score opende wist Giovanni Dors de bal na 24 minuten binnen te schieten. ‘Het was een terechte achterstand.’ vond LSVV coach Rob Klanker. Op een schot van Toine Merk na, die overigens gemakkelijk gepakt werd door doelman Joey Wiese, kon de Langedijkse formatie weinig gevaar stichten tegen de gastheer die via Bas Kansen en Kobina Plange dichtbij de derde treffer was.

Ander spelbeeld
Het spelbeeld veranderde na rust. ‘We hebben de koppen bij elkaar gestoken. Ondanks dat we nergens meer voor speelden moeten we wel de intentie hebben en dat was in de eerste helft minder.’ vervolgde Klanker. Het leverde negen minuten na rust de aansluitingstreffer op van Toine Merk die van zo’n twintig meter fraai raak schoot. Toch waren de kansen op de gelijkmaker schaars, al was het qua veldspel wel een meer gelijkwaardiger duel. In de slotminuut besliste Giovanni Dors het duel met zijn tweede treffer van de middag, 3-1. ‘Wij zijn de verdiende winnaar’, aldus Jethro Abram. ‘De tweede helft was wel slechter, de ruimtes werden te groot.’

Tevreden
Beide teams kunnen tevreden zijn over de prestaties van dit seizoen. In een rommelig en moeizaam seizoen was AFC’34 tot de laatste competitieronde in de race voor een plek in de nacompetitie, terwijl LSVV als promovendus al enige tijd zeker was van lijfsbehoud. ‘Dit is een mooie afsluiting. We hebben geen nacompetitie, maar we hebben wel gedaan wat we moesten doen.’ besloot Abram. Zijn collega coach Klanker kon eveneens met een positief gevoel terugkijken: ‘We kunnen zeker tevreden zijn over dit seizoen.’

AFC’34 – LSVV 3-1 (2-0)
8. 1-0 Sercan Yilmaz
25. 2-0 Giovanni Dors
54. 2-1 Toine Merk
90. 3-1 Giovanni Dors

AFC’34: Wiese. Smal, Hamaker, Aykan, Ilker Yilmaz. Schuffelen, Dihalu (Van der Pol/83), Kansen. Sercan Yilmaz (Snijders/69), Plange (Hulskes/75), Dors.

LSVV: Stet. Den Iseger, M. Molenaar, Emmerik, Van der Leeden. Paauw, Havermans (Volbeda/76), Kansen. Soemers, GJ Molenaar, Merk.