REGIO Nadat het bestuur van AFC’34 afgelopen donderdag bekendmaakte dat de club na dit seizoen stopt met het eerste elftal op zondag, en alles wat daarna gebeurde, richt AFC’34 zich weer op het voetbal. Op bezoek bij RKVV Velsen antwoordde de ploeg op hetgeen wat er de afgelopen dagen allemaal de revue heeft gepasseerd, 0-1. In Egmond is Egmondia er niet in geslaagd het degradatieduel met VIOS W te winnen, 1-3.

RKVV Velsen – AFC’34 0-1
Afgelopen donderdag maakte het bestuur van AFC’34 bekend de stekker uit de zondagselectie te trekken. Financiële redenen zijn aanleiding voor dit besluit. ,,Ik kan de beslissing wel begrijpen, alleen de manier waarop niet. Dat verdient niet de schoonheidsprijs” vertelt coach Jethro Abram. De coach hoorde afgelopen donderdag pas over het besluit, terwijl hij er al eerder naar vroeg en het toen stellig werd ontkent. De oefenmeester heeft het vizier inmiddels weer gericht op de sportieve prestaties. ,,Wij zijn met jongens doorgegaan die door wilden. Alle spelers zijn heel positief, en hebben tegen Velsen hard hun best gedaan”.

Het antwoord dat de Alkmaarders gaven op alles, was fantastisch. De ploeg won op bezoek bij RKVV Velsen immers met 0-1, dankzij een rake vrije trap van Bas Kansen. ,, Als er één team recht had op de overwinning, dan waren wij het. We hebben één kans weggegeven, terwijl we zelf vijf à zes kansen hebben gecreëerd. Jammer dat we dat niet uitdrukken in doelpunten” aldus Abram. Dat de ploeg de drie punten pakte bij Velsen, was voor Abram en zijn groep ook een afsluiting van een aantal heftige dagen. ,,We gaan het seizoen gewoon goed afmaken en we gaan er vol voor”. De ploeg heeft het vizier weer op hetgeen waarom het draait, voetbal.

Voor de spelersgroep heerst er voor het volgende seizoen onduidelijkheid voor wat betreft hun toekomst. Alleen middenvelder Bas Kansen heeft met Odin’59 een nieuwe uitdaging gevonden. Momenteel richt de groep zich gewoon op het huidige seizoen. ,,Het besluit doet natuurlijk heel veel pijn bij de staf. Het zijn allemaal vrijwilligers. Die spelers moeten het ook voor hen goed afsluiten”.

Egmondia – VIOS W 1-3
Op eigen veld heeft Egmondia een 1-3 nederlaag moeten slikken tegen VIOS W. Binnen twintig minuten kwamen de Egmonders op een 1-0 voorsprong, maar in het vervolg van het duel kon de ploeg die score niet vasthouden of uitbouwen. Na een half uur trok VIOS W de stand gelijk.

In het laatste kwartier slaagde de opponent uit Warmenhuizen erin om de volle buit te pakken. Via Sem Dekker en Sam Bruin werd de eindstand op 1-3 bepaald.