AMSTERDAM - Binnen tien minuten keek AFC’34 tegen een 2-0 achterstand aan. De Alkmaarders lieten zich echter niet van de wijs brengen en pakte alsnog de volle buit, 2-5.

In de vierde minuut wist Jason Halman de eerste treffer te maken. Het tweede doelpunt viel via Gideon Emanuels. Een prachtig begin voor Zeeburgia, de ploeg van coach Reda Achkari, sinds 2014 coach bij de Amsterdamse ploeg.

Nog voor rust slaagde AFC erin om de stand gelijk te trekken. Nadat Ali Deveci tekende voor de aansluitingstreffer, wist Arsenio Dihalu de 2-2 te maken.

Doordrukken
Na de rust ging AFC’34 vrolijk verder en kon doordrukken. Via Sem Kroon kwamen de Alkmaarders voor het eerst op voorsprong. Daarna liet middenvelder Bas Kansen zien waarom het goed is dat hij terug is. Na zijn schorsing trof hij tot tweemaal doel.

Het slotakkoord was voor Stefan Smal. De spits wist vorige week de 1-1 binnen te koppen tegen Purmersteijn, nu besliste hij het duel definitief in Alkmaars voordeel door de 2-5 te maken.

Door de overwinning blijft AFC’34 op de derde positie. Doordat nummer twee HFC EDO verloor, is de achterstand verkleint tot drie punten. Hierdoor is de ploeg nog altijd in de race voor die tweede positie, al geeft de derde plaats eveneens recht op het spelen van nacompetitie.