VELSEN - Bij een overwinning had AFC’34 op één punt kunnen komen van de nummers twee en drie. Helaas liep het anders voor de Alkmaarders, dat op bezoek bij RKVV Velsen met 2-0 onderuit ging.

AFC’34 stond, en staat, vier punten achter op Hillegom en HFC EDO, de nummers twee en drie. Waar Hillegom verrassend met 4-3 verloor van Elinkwijk, ging EDO met 3-0 onderuit bij Legmeervogels.

De eerste kans van de wedstrijd was na een half uur spelen. Sander Loogman krulde de bal fraai naar de hoek, maar AFC’34 doelman Joey Wiese bracht redding waardoor het 0-0 bleef. Bij de rust was het nog 0-0. In de stugge eerste helft kreeg de thuisploeg de betere kansen.

In het tweede bedrijf wist RKVV Velsen de score te openen. Joey Wiese pakte een terugspeelbal in de handen, iets wat Velsen een vrije trap opleverde. Mischa Plug wist die vrije trap hard tegen de touwen te schieten waarmee de 1-0 een feit was.

Na de 1-0 was het AFC’34 dat naarstig op zoek was naar de gelijkmaker, maar in plaats van zelf te scoren zag het RKVV Velsen een counter afronden waarmee de 2-0 binnenviel. Ditmaal was het Sven Braaij die doel trof en de overwinning veilig stelde.

Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand wat voor AFC’34 de vijfde nederlaag van het seizoen was. Gelukkig wist ook nummer vijf DEM niet te winnen waardoor de ploeg nog altijd vierde staat. De schade is dus beperkt, maar komend weekend zal er tegen Fortuna Wormerveer, de nummer elf van deze eerste klasse, gewonnen moeten worden.