VELSEN - AFC’34 is er in geslaagd om te klimmen op de ranglijst. Op bezoek bij VSV werd een 1-3 overwinning behaald. Door de overwinning klimt de ploeg naar de derde plaats.

Concurrenten SV Hillegom en HFC EDO troffen elkaar in een rechtstreekse confrontatie. Hierdoor wist AFC’34 dat het bij winst op minimaal één van de twee ploegen zou inlopen. HFC EDO boekte een 0-1 overwinning, waardoor AFC de derde plaats kon overnemen.

Zeven minuten voor rust wist AFC’34 op 0-1 te komen. Bas Kansen bracht de vreugde, en zag drie minuten later hoe Arsenio Dihalu de blijdschap vergrootte door de 0-2 te maken.

Nog voor rust was het Donny Klok die tekende voor de aansluitingstreffer, maar na een kwartier spelen in de tweede helft herstelde Boi Postma de marge van twee. De 1-3 kwam uiteindelijk ook niet meer in gevaar en betekende de tiende competitie zege van dit seizoen.

AFC’34 klimt naar de derde positie en heeft een punt voorsprong op Hillegom dat vierde staat. De achterstand op de nummer twee HFC EDO is vier punten waardoor ook die plek nog mogelijk is.

Komende zondag speelt AFC’34 tegen koploper Purmersteijn. Als de Alkmaarders weten te winnen van de koploper, dan mengt de ploeg zich met vier punten achterstand weer in de strijd om het kampioenschap. Dan kan het weer enorm spannend worden.