VOLENDAM – Op bezoek bij het tweede team van RKAV Volendam heeft AFC’34 overtuigend weten te winnen. De Alkmaarders zijn hierdoor zeker van een plek bij de volgende ronde, 2-5.

Na afloop blikte middenvelder Bas Kansen tevreden terug op de bekerwinst, “zeker een terechte uitslag. In de eerste twintig minuten ging het redelijk gelijk op, maar daarna kregen wij wel wat meer de overhand”. De Alkmaarders kwamen via Stefan Smal op 1-0, wat ook de ruststand bleek. “Na rust waren zij vrij snel op qua energie en liepen we er goed voetballend overheen”. Kansen wist uit een corner voor de 2-0 te tekenen. De derde en beslissende treffer viel via Stefan Smal.

Jeugd
In het bekertreffen met de Volendammers kregen enkele jeugdspelers de kans van coach Jethro Abram. Martijn Riemersma uit de onder-19 was verantwoordelijk voor de 0-4, en de vijfde treffer viel via Arsenio Dihalu. “Daarna ging het gas er bij ons wat af, waardoor we helaas nog twee doelpunten tegen kregen. “Milan Koenders uit de onder-19 begon als centrale verdediger in de basis, en speelde een uitstekende wedstrijd” besluit Kansen.

Door de 2-5 overwinning gaat AFC’34 door in het KNVB Districtsbekertoernooi en hoort op woensdag 1 november wie de volgende tegenstander is.