ALKMAAR - Ondanks dat het oppermachtig was ging AFC’34 met een achterstand de rust in. In de tweede helft konden de Alkmaarders de achterstand niet ombuigen. Sterker nog, het zag SO Soest uitlopen naar een 0-3 overwinning.

In de eerste helft was AFC’34 oppermachtig tegen SO Soest. Ondanks dat kwam de ploeg in de 45e minuut op een 0-1 achterstand. Maarten Jan Belt wist de score te openen in het voordeel van de bezoekers. Hierdoor zocht AFC’34 met een rotgevoel de kleedkamers op en moesten een nieuw strijdplan verzinnen om de achterstand weg te werken en de punten aan de Robonsbosweg te houden.

Jordy Cretier werd in die tweede helft vervangen door Frank Commissaris. Na de wissel kreeg de thuisploeg van Jethro Abram een strafschop toegewezen. Bas Kansen bleek al eerder de juiste persoon om de penalty te nemen, maar ditmaal zag hij zijn inzet op de paal belanden waardoor er een achterstand op de borden bleef.

Het beeld bij de 0-1 werd bij de tweede treffer herhaalt. AFC’34 was duidelijk de betere ploeg maar het was SO Soest dat doel trof. Ditmaal was het Dylan Meijer die Joey Wiese passeerde en de voorsprong naar 0-2 tilde. Wat volgde waren twee wissels aan Alkmaarse zijde. Jordan de Jong verving Emre Aykan en Ali Deveci maakte plaats voor Daan Hamaker. De wissels mochten niet baten voor AFC’34, want Maarten Jan Belt besliste met zijn tweede van de middag de wedstrijd. De 0-3 bleek ook de eindstand.

Een perfect voorbeeld van het feit dat het niet uitmaakt wie het beste speelt, maar wie de score in zijn voordeel beslist. Deze zondagmiddag was SO Soest de winnaar.