ALKMAAR - Bij de start van de competitie in de Vierde Divisie heeft promovendus AFC`34 met het kleinst mogelijke verschil gewonnen van Hollandia. Op het Sportpark aan de Robonsbosweg werd het 1-0 voor de geel-blauwen.

Huib Sprenkeling kroonde zich tot matchwinnaar door na een kwartier het enige doelpunt voor zijn rekening te nemen. Het betekende een tevens een terechte ruststand want de Alkmaarders hadden in de eerste helft duidelijk het betere van het spel, al had Jim Broers de kans op de gelijkmaker toen hij over het doel van Mike Wesselink kopte.

Na de rust kwam Hollandia waar trainer Lars Keppel met Biezen en Manshanden twee verse krachten binnen de lijnen bracht een stuk beter voor de dag. De Hoornse ploeg had zichtbaar twijfels over een doelpunt dat werd afgekeurd wegens hands. Uiteindelijk bleef de hechte verdediging van AFC '34 overeind.

Komende zaterdag staat er voor AFC '34 weer een Noord-Hollandse derby op het programma als men op bezoek gaat bij BOL. Hollandia speelt een dag later thuis tegen SJC.