AMSTERAM - Het is AFC`34 niet gelukt om koploper JOS Watergraafsmeer te verrassen. In Amsterdam bleek de thuisploeg met name in de eerste helft veel te sterk en de Alkmaarders kwamen dat niet meer te boven.

Met name de snelle aanvallers Campbell en Owusu-Ansah waren in de eerste helft een voortdurende plaag voor de Alkmaarse defensie. Beiden raakten bij een kans het aluminium. Owusu-Ansah na een vrije trap op de laat en Campbell mikte op de paal. Na een klein half uur moest de jonge keeper Mathijs Kalisvaart in actie komen toen Ayrton Dol op hem af kwam. De goalie wist de eerste poging knap te keren, maar had geen antwoord op de rebound die Dol binnen kopte.

Kort voor de rust, vlak nadat AFC`34 recht meende te hebben op een strafschop wist Andeloe, met het nodige fortuin, de 2-0 te maken. De gasten uit Alkmaar gooiden er na de rust een hoop energie tegenaan om het tij te keren, doch dit leverde niet het gewenste resultaat op: 2-0.

AFC '34 speelt komende zaterdag thuis tegen DHSC (15.00 uur)