ALKMAAR - AFC`34 is in ieder geval tot zondagmiddag koploper van de Vierde Divisie. Dat dankt de ploeg van trainer Thomas Bart aan een knappe zege in de topper tegen de Ajax-amateurs: 2-1.

Mogelijk raken de Alkmaarders zondag de koppositie alweer kwijt, want twee concurrenten voor die plaats, JOS Watergraafsmeer als HBC, komen nog in actie morgen. Het zal de pret echter niet drukken bij geel-blauwen waar de jonge ploeg van Bart een prima competitiestart kent na de promotie van afgelopen seizoen.

Wel had het in de eerste helft de nodige moeite met Ajax dat al in de openingsminuut scoorde via de in onze regio welbekende Jordi Bitter. De thuisploeg gaf daarna echter weinig meer weg, en gingen na de rust met meer druk naar voren spelen, en met resultaat. Na een uur spelen zorgde Huub Sprenkeling voor de veridende gelijkmaker waarbij de Ajax-keeper niet vrijuit ging. Zes minuten voor tijd greep AFC'34 zelfs de volle buit toen Daliel Afouzar een slimme pass gaf op Ties Glas die de 2-1 liet aantekenen.

Volgende week zaterdag gaat AFC'34 op bezoek bij de nummer vijf in de stand, Huizen.