ALKMAAR – AFC’34 zal na dit seizoen geen eerste elftal meer hebben op de zondag. In de afgelopen jaren kwam het vlaggenschip uit in zowel de hoofdklasse, als de eerste klasse. Na dit seizoen zal er echter alleen op zaterdag nog een eerste team actief zijn.

AFC’34 kiest ervoor om te gaan bouwen aan een eerste elftal spelend in de zaterdagcompetitie. De vereniging geeft aan financieel keuzes te moeten maken. De opbrengsten van een eerste elftal op zondag wegen niet op tegen de kosten die het spelen op dit niveau met zich meebrengen.

Op zaterdag speelt de grote jeugdafdeling en is er veel meer drukte en gezelligheid op het complex. De horeca is hier helemaal op ingericht. De nieuwe sponsors die de vereniging aan zich bindt zijn vereniging breed gericht en vooral ook op de jeugd. ‘De toekomst van het amateurvoetbal ligt op zaterdag en niet op zondag’; aldus voorzitter Michel Zonneveld.

AFC’34 gaat verder met het investeren in de jeugdopleiding, welke op dit moment behoort tot de top vijftien van Nederland. Naast de breedtesport is AFC’34 met de jeugd prestatief actief op het hoogste amateurniveau van Nederland met teams spelend in de landelijke divisies.

De vereniging stelt met deze keuze en de vastgestelde ambitie de financiële situatie en het voortbestaan van de vereniging voor de langere termijn veilig.


Via de website van AFC'34, is de gehele uitleg van de club te lezen.