ZUID SCHARWOUDE Nadat het duel jaren als oefenduel werd afgewerkt, staan LSVV en AFC’34 komende zondag in competitieverband tegen elkaar. Waar de Alkmaarders in de afgelopen jaren duidelijk sterker waren, lijkt het komend weekend een spannender duel te worden.

Nadat AFC’34 de eerste drie competitiewedstrijden wist te winnen, zag het de daaropvolgende zeven wedstrijden in een nederlaag eindigen. Na tien wedstrijden resulteert het in een zevende positie. “Het gaat bij ons met vallen en opstaan. Op dit moment hebben wij tegen de ploegen die willen voetballen zoals EDO, AGB, Zeeburgia, Fortuna Wormerveer en Jos/Watergraafsmeer een prima resultaat geboekt” blikt Jethro Abram terug op de start van het seizoen. “De meeste hebben wij ook gewonnen. Dit zijn ploegen die komen te voetballen om een wedstrijd te winnen. De andere tegenstanders die wij tegen zijn gekomen, komen om niet te spelen om te winnen, maar om niet te verliezen. Deze staan met ze alle voor de goal, in de wedstrijden die wij hebben verloren of gelijk gespeeld hebben wij vaak zeventig tot tachtig procent balbezit” vindt de coach, die vindt dat er nog stappen gemaakt moeten worden, “ Het probleem is dat wij dan moeilijk scoren en te makkelijk doelpunten weggeven. Het is dus jammer dat wij hier punten laten liggen”. De zevende plaats is volgens Abram niet helemaal een juiste afspiegeling. “Ik denk het niet, maar het is wel de realiteit. Dus dan klopt de zevende plaatst”.

Voetballende ploeg
Dat AFC’34 een voetballende ploeg is, kan ook als de kracht van de ploeg worden gezien. "Onze kracht is dat wij altijd proberen te voetballen en een wedstrijd proberen te winnen. Dit lukt niet altijd, maar is wel de intentie” aldus Abram. “Wij hebben een mooie spelersgroep als wij helemaal compleet zijn, alleen op dit moment missen wij gewoon te veel belangrijker spelers” vervolgt de oefenmeester.

De kracht van AFC’34 lijkt zondag te kunnen worden getoond. De ploeg treft met LSVV namelijk een ploeg die ook wil voetballen, en zich niet ingraaft. “Deze wedstrijden zijn altijd leuk. Ik ga er vanuit dat spelers zich hier makkelijk voor kunnen opladen. Ik weet dat LSVV er veel voor heeft gedaan met Facebook acties en er een leuk sfeertje van wilt maken” blikt Abram vooruit. “Dit waardeer ik ook heel erg als hoofdtrainer van AFC'34 dat zij dit allemaal doen, hierdoor wordt het denk ik ook een mooie pot”. Abram: “Ik ga vanuit dat hier geen extra spanning door ontstaat bij onze spelers, maar dat zij laten zien wat ze kunnen als voetballer in de regio”.

Feestje
De vele aandacht die de Langedijkers al heeft gegeven aan de ‘streekderby’ lijkt een mooie middag op te leveren. “Ik verwacht veel supporters, en een leuk feestje na afloop in de kantine. Het feestje wordt echter alleen leuk als AFC'34 wint” aldus Abram, die een getergde LSVV verwacht. “Zij zullen gebrand zijn om van ons te winnen, dus die zullen met het mes tussen hun tanden spelen. Ik hoop dat mijn spelers dit door hebben”.

Onderschatting is er bij de coach, die bezig is aan zijn tweede seizoen, dus zeker niet: “LSVV heeft goede aanvallers, dus deze moeten wij zeker in de gaten houden. De laatste jaren heeft AFC'34 heel makkelijk alle oefenwedstrijden gewonnen, maar het gaat nu om ‘het echie’, dus komen hier andere dingen kijken”. Zoals elke week liggen er voor de Alkmaarders kansen. “Ik denk dat wij over het algeheel betere voetballers hebben, alleen zij hebben een goed team wat erg voor elkaar wil werken. Op dit moment is het denk ik lastig aan te geven waar onze kansen liggen, dit moet zondag blijken in de wedstrijd”.