ALKMAAR - Na twee overwinningen op rij heeft AFC`34 op een snikheet sportpark aan de Robonsbosweg een forse nederlaag moeten incasseren. HBC uit Heemstede zegevierde in Alkmaar met maar liefst 0-4.


Het vertrouwen bij de geel-blauwen was groot na de winstpartijen op Hollandia (1-0) en BOL (1-3), maar tegen het eveneens gepromoveerd HBC liep de ploeg van trainer/coach Thomas Bart vanaf het begin achter de feiten aan. De snelle Rory Roode opende namens de gasten al na twee minuten de score en zorgde twintig minuten later ook voor de tweede Heemsteedse treffer. Nog voor de rust wist Arno Dijkstra keeper Mike Wesselink voor een derde keer te passeren.

Bart greep in met twee wissels in de rust, doch veel soelaas bracht dit niet. HBC bleef geconcentreerd overeind en in de blessuretijd strooide invaller Lorenzo de la Rosa nog wat extra zout in de Alkmaarse wonden: 0-4.

AFC '34 staat zodoende op zes punten uit drie duels en gaat komende zondag 17 september op bezoek bij Purmersteijn dat met zeven uit drie een prima competitiestart heeft.