REGIO – In de Eerste Klasse A van het zondagvoetbal heeft AFC’34 afgelopen zondagmiddag een overwinning weten te boeken. Een klasse lager verloor De Foresters, terwijl Kolping Boys gelijk speelde.

AFC’34 – NVC 4-1
AFC’34 begon in eigen huis niet scherp aan de wedstrijd tegen NVC. Dit resulteerde in een penalty tegen en een vroege achterstand. ‘Vanaf dat moment draaide het wedstrijdbeeld om en waren wij de bovenliggende partij’, zei Brian-Paul Tesselaar. ‘We wonnen de duels over het hele veld en dit resulteerde in een snelle 2-1 voorsprong.’ Die doelpunten vielen via Jalel Benahmed en Tesselaar.

Na rust werd Tesselaar neergelegd door de doelman van NVC. Het resulteerde in een rode kaart voor de bezoekers en een penalty voor AFC’34. Benahmed wist de strafschop te benutten, waarna Sercan Yilmaz de eindstand op 4-1 bepaalde. ‘We speelden met z’n allen een goede wedstrijd, waarin iedereen meters maakte voor elkaar. We overblufte hiermee de tegenstander volledig.’

De Foresters – FC Den Helder 1-2
Tegen het sterk presterende FC Den Helder verloor De Foresters met 1-2. ‘Een wedstrijd duurt negentig minuten, daar hoort ook eerste kwartier bij. We kwamen niet scherp uit startblokken, zij wel’, zei Edwin Reder na afloop. Na vijf minuten opende de Helderse ploeg de score. ‘Het duurde lang voor we in wedstrijd kwamen. Toen viel de 0-2 en dan weet je dat het lastig wordt.’

Nog voor rust koos De Foresters voor een tactische omzetting en ging aanvallender spelen. Dit pakte goed uit voor de ploeg uit Heiloo die gevaarlijker werd. Nadat Koppes een grote kans had gemist had de gastheer het heft na rust in handen. Tien minuten voor tijd viel via Hidde Postma de 1-2. Reder: ‘Dan probeer je van alles maar het mocht niet meer baten. Na rust was het goed, ik ben tevreden over de instelling en de mentaliteit. Dat mistte ik voor rust.’

Kolping Boys – West Frisia 1-1
In eigen huis deelde Kolping Boys de punten met West Frisia. ‘Het was een hele matige wedstrijd van onze kant. We kwamen heel moeilijk tot kansen, al hadden wij vooral balbezit’, zei Thijs van den Oord na afloop.

Tegen West Frisia schoot Kolping Boys sterk uit de startblokken. In de vijfde minuut was het Kevin Cappai die de score opende. Zo’n twintig minuten voor tijd maakte de gasten de gelijkmaker. ‘Zij scoorden uit hun enige kans, eentje drie we hun zelf schonken.’

In het vervolg konden de Oudorpers niet meer tot scoren komen. Hierdoor zag het koploper De Zouaven twee punten uitlopen. Van den Oord: ‘Al met al een zeer teleurstellende wedstrijd van onze kant.’