UITGEEST – AFC’34 ging afgelopen zaterdag voor de tweede week op rij onderuit. Op bezoek bij FC Uitgeest keek het na vijf minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. De Alkmaarders konden de schade in het vervolg niet meer repareren, 3-1.

De nederlaag bij FC Uitgeest was de tweede op rij. Daardoor zijn de kansen op de nacompetitie geslonken en lijkt AFC’34 in de resterende wedstrijden enkel voor de sportieve eer te spelen. Het is allesbehalve een schande aangezien de ploeg met een vrijwel geheel nieuwe selectie een sterk seizoen heeft afgewerkt. Handhaving is al een feit en tot vorig weekend waren de Alkmaarders zelfs nog in de race voor het ‘toetje’.

In Uitgeest ging AFC’34 onderuit. ‘We begonnen heel slap’, aldus Brian Paul Tesselaar. Dat kwam in de score tot uiting, want FC Uitgeest opende al snel de score. In de eerste minuut tekende oud AFC’34 speler Daan Hamaker voor de 1-0. Vier minuten later had Mike Olgers de score al verdubbeld. ‘Daarna kwamen we langzaam terug in de wedstrijd en creëerden we genoeg kansen. Helaas gingen deze er niet in.’ Slechts eenmaal wisten de gasten te scoren. Yassir Ben Salah zorgde voor de aansluitingstreffer.

In de slotfase vocht AFC’34 voor de gelijkmaker. ‘We gingen alles of niets spelen en toen kregen zij nog kansen op de counter’, vervolgde Tesselaar. Via Daan Hamaker bepaalde Uitgeest de eindstand op 3-1.