REGIO – In de eerste klasse boekte AFC’34 in eigen huis een klinkende 4-0 zege. Een klasse lager boekten Kolping Boys en De Foresters eveneens een overtuigende zege. HSV stelde in blessuretijd een punt veilig.

AFC’34 – DSOV 4-0
AFC’34 speelde tegen DSOV een sterk duel. ‘We stonden verdedigend sterk en hebben gedurende de wedstrijd hooguit één kans weggegeven’, was Brian Paul Tesselaar tevreden. ‘Voor de rest stonden we zeer goed met zijn allen. Bij balverovering waren we in de beginfase vaak te gehaast naar voren toe, waardoor we soms slordig waren.’ De score werd ook een beetje uit het niets geopend. Sercan Yilmaz paste naar Tesselaar die Martijn Riemersma in stelling bracht en de kans zag benutten. ‘Daarna werden we aan de bal sterker en maakten we na veel mooie combinaties de 2-0.’ De tweede treffer kwam op naam van Jerry van Sluis.

Na een rode kaart voor DSOV speler Jean Pierre Kerkeboom (2x geel) kon AFC’34 de score verder uitbouwen. ‘Na de rode kaart werden we helemaal gevaarlijk. Ik persoonlijk had drie goals moeten maken. Dat waren driehonderd procent kansen. Ik heb geen idee waarom ik ze er niet in kreeg’, vervolgde Tesselaar. Brent Braaksma en Sercan Yilmaz brachten de stand op 4-0. ‘We hebben deze wedstrijd verdiend gewonnen. Verdedigend staat het al een tijdje goed nu en we merken nu dat het veldspel ook steeds beter wordt nu.’

Spirit’30 SC – HSV 1-1
In Hoogkarspel was HSV de betere ploeg, maar pas in de 93e minuut kwam het tot scoren. Het was Tobias Apeldoorn die toen de stand gelijk trok. In de 92 minuten ervoor was de ploeg uit Heiloo de betere. ‘Zij zakten in en speelden met één spits. Dat was lastig. We hebben niet heel veel kansen gehad, maar hadden wel het beste van het spel’, zag Edwin Veenstra.

Uit een vrije trap kon Spirit’30 ruim tien minuten na rust de 1-0 intikken. ‘We kwamen uit het niets op achterstand. Toen konden zij nog meer tegenhouden’, vervolgde Veenstra. In blessuretijd zorgde Apeldoorn er dus voor dat HSV toch met een punt kon terugkeren naar Heiloo.

VV Schoten – Kolping Boys 1-4 (0-2)
Kolping Boys deed bij laagvlieger VV Schoten wat het moest doen. ‘Het had nog een grotere uitslag kunnen en moeten zijn’, aldus Marc de Wilde. De coach was echter vooral tevreden. ‘Richting het einde van de competitie en derde periode is dit goed. We hebben goed gespeeld, veel kansen gecreëerd en weinig weggegeven.’

Met een stift over de keeper heen opende Kevin Cappai de score. Nog voor rust maakte Joey Kooge oog in oog met de doelman de 0-2. Zijn schot eindigde hoog in het doel. Na de pauze liep Kolping Boys verder uit door Jochim Berkhout en Rik Klaver.

De Foresters – Spartanen 4-0
De Foresters haalde flink uit tegen Spartanen. Ondanks een karrenvracht aan blessures won de ploeg overtuigend met 4-0. ‘Zij hebben geen kans gecreëerd. De eerste helft was gelijk opgaand, maar wij hadden vier echte kansen en zij alleen mogelijkheden uit vrije trappen’, zag Edwin Reder. Tonny Hoorn was de enige die een kans verzilverde. In de 25e minuut kwam de bal bij Hoorn terecht en met een volley tekende hij voor de 1-0.

‘Na rust hebben we Spartanen bijna helemaal niet meer gezien’, vervolgde Reder. Melle Kruit maakte na een uur spelen de 0-2 en een kwartier voor tijd scoorde Fabian Avis de derde treffer. De debutant kwam op, werd aangespeeld, sneed naar binnen en schoot vervolgens in de korte hoek binnen. Nadat Daan Piek ook zijn debuut had gemaakt bij De Foresters bepaalde Kruit met zijn tweede van de middag de eindstand op 4-0.