REGIO – Eersteklasser AFC’34 verschafte zichzelf weer wat meer lucht door in eigen huis nummer laatst Zeeburgia te verslaan. Een klasse lager speelde Kolping Boys gelijk, terwijl De Foresters en HSV onderuit gingen.

AFC’34 – Zeeburgia 4-2
Nadat vorige week NVC werd verslagen pakte AFC’34 afgelopen zondag opnieuw drie punten. Ditmaal won het van hekkensluiter Zeeburgia. 'De eerste helft was vrij onrustig van onze kant. We lieten Zeeburgia het spel maken, maar onze omschakelingen naar de aanval waren niet sterk', aldus Brian Paul Tesselaar. Toch kwam de ploeg van trainer/coach Job Dragtsma uit het niets op voorsprong toen Tesselaar uit een goede voorzet van Sebastiaan Ntim doel trof. 'Daarna gaven we het weer snel weg door een corner tegen.'

Na rust ging AFC’34 hoger druk zetten en was het rustiger in de aanvallen. ‘Dat resulteerde in echt goede goals van ons.' Ntim maakte de 2-1 waarna Tesselaar voor de 3-1 zorgde. Zeeburgia kon nog iets terugdoen, maar Jerry van Sluis bepaalde de eindstand op 4-2 in het voordeel van de thuisploeg. Tesselaar: 'We hebben wederom met elkaar gestreden en op karakter en bij vlagen met goed spel verdiend gewonnen.'

De Foresters – West Frisia 0-1
‘Dit is zo’n mentale psychische wedstrijd’, zei Edwin Reder. ‘We zijn toch in de valkuil getrapt doordat spelers die niet hun niveau haalden.’ De Foresters verloor met 0-1 van West Frisia, dat daarmee de eerste zege van het seizoen behaalde. ‘Wij waren niet op ons best. Er waren veel onnodige en verkeerde passes. Zij probeerden ons snel onder druk te zetten en waren met veel beleving op zoek naar hun eerste overwinning.’

Die overwinning kwam er. Na een half uur maakte Berry van der Wouden de 0-1 voor de gasten uit Enkhuizen. Doordat beide teams in het vervolg niet meer tot scoren kwamen moest De Foresters de punten aan West Frisia laten. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu nog maar één punt, al hebben de Heilooërs een wedstrijd minder gespeeld.

Kolping Boys – KFC 2-2
Kolping Boys deelde de punten met KFC. ‘Een terechte uitslag’, oordeelde Thijs van den Oord. ‘KFC is een prima ploeg.’ In de eerste twintig minuten was de thuisploeg de bovenliggende partij, alleen liet het na om meerdere doelpunten te maken. Alleen Joshua Martens was trefzeker voor de Oudorpers. De voorsprong kon niet worden vastgehouden en nog voor rust hadden de gasten de score omgedraaid. Door treffers van Sam van der Stadt en Juary Santos ging KFC halverwege aan de leiding.

Al snel na rust tekende Jochim Berkhout op aangeven van Joshua Martens voor de gelijkmaker. Van den Oord: ‘Daarna volgde een wedstrijd waarin beide teams konden winnen. Al met al een terechte uitslag.’

Assendelft – HSV 2-0
Bij Assendelft ging HSV met 2-0 onderuit. ‘Het was ongelukkig. Het was niet terecht, al was dat het ook niet als wij hadden gewonnen. Een gelijkspel had verdiend geweest’, stelde Edwin Veenstra. De ploeg uit Heiloo kreeg enkele kleine kansen en gaf achterin niets weg.

Tien minuten na rust wist Assendelft, doordat er enkele spelers uitgleden, op een 1-0 voorsprong te komen. ‘Daarna hebben we een half uur goed aangevallen met een paar grote kansen. Een bal op de paal en een kopbal van Rick Houtenbos die de keeper goed pakte. We zaten te wachten op de 1-1’, aldus de coach. In dede blessuretijd bleef HSV zoeken naar de gelijkmaker, maar was het Assendelft dat tot scoren kwam en het duel zo besliste.